2015. június 26., péntek

Fejléc sorsolás 12/3 - Naomi B.

Bonjour!
Már régebben jelentkeztünk sorsolással, így éppen itt az ideje, hogy újra tudjatok egy fejlécért versenyezni. Annyiban lesz változás, hogy mivel ezt a sorsolást azért rakom ki a blogra, hogy amíg a rendeléseket készítem is legyen új bejegyzés - méghozzá olyan, amiből nyerni is tudtok valamit -, ezért kicsit le lesz egyszerűsítve az időhiány miatt, így nem lesznek késések.
Mindössze, hogy bekerülj a sorolásba, csak kommentelned kell a bejegyzéshez, hogy jelentkezel érte + egy e-mail címet megadnod. 
A sorsolás holnap (2015. 06. 27.) délután 2 óra tájban fog megtörténni, így legkésőbb este felveszem a nyertessel a kapcsolatot.
*A versenyt két nappal meghosszabbítjuk! Eredményhirdetés várható: 2015. 06. 29.
A megnyerhető fejléc, pedig ez lenne:
A címet természetesen meg tudom változtatni és színben pedig annyit tudok állítani, hogy akinek fekete-fehérre lenne szüksége azt meg lehet oldani. A karaktert nem szívesen cserélném ki, mert nem minden ember illik erre a fejlécre a háttér és színek miatt.
Tehát egy kommentedbe kerülhet ez a fejléc, mindenkinek sok sikert!
A sorsolás online fog történni, mindenki sorszámot fog kapni, amivel bekerül a versenybe.
További szép napot!

2015. június 23., kedd

Elkészült rendelések - Naomi B.

Bonjour!
A napokban elhatároztam, hogy igenis végezni akarok a teljes design rendeléseimmel még ezen a héten, ami sikerült is, pár baráti ígéret kivételével. Tehát izzítsátok az e-maileket hamarosan aktív lesz a teljes design rendelés. 
Addig is itt van pár régebben elkészült munka.
További szép napot!

Az első designt nem rendelték, hanem én kerestem fel az írót, hogy nem szeretné e, ha átalakítanám a blogot. Szóval, mint láthatjátok újra nekiálltam blogokra vadászni és egyszerűen csak a nekem tetsző történeteknél bepróbálkozok egy új design ötletével. Lehet, hogy te leszel a következő. Muhaha
Előtte
Utána
Előtte


Utána

Előtte
Utána
Előtte
Utána

2015. június 19., péntek

Alap kódok

Bonjour!
Ezúttal pár alap kóddal érkeztem, amelyet egy teljes CSS design nélkül is fel tudtok használni hála a kis Stílus hozzáadása fülecskénknek. Egy kis leírást is próbálok hozzájuk adni, hogy kedvetekre tudjátok őket alakítani! No de, ne is húzzuk a szót, térjünk rá a kódokra!
Kérlek amennyiben hasznos volt számodra hagyj nyomot magad után, hogy tudjuk az ilyen bejegyzéseknek örültök e vagy sem. Van még ott, ahonnan ez jött.

Bejegyzés címe
Tehát kezdjük is egy egyszerű kóddal, amellyel a bejegyzés címéhez tudtok hozzáadni plusz dolgokat.
Lássuk is az egyszerű kódot. 

h3.post-title {
font-family: 'Times New Roman', cursive;
text-align: center;
font-size: 28px;
color: #000000;
}

Ez a kód egy sima google által generált darab, melyet hogyha bemásolunk a *Stílus hozzáadása fülecskénkhez a bejegyzés címét állítja középre és segítséget nyújt ahhoz, hogy több betűtípus közül választhassunk. 
Íme a magyarázat: 
A Times New Roman helyett akármilyen betűtípust beírhatsz és ez egy újabb újítást nyújt a blogodhoz, hiszen nem csak az alap stílusok közül választhatsz. Figyelj oda, hogy nem minden betűtípus elérhető a blogspoton, így néhány darabot nem jelez ki.
Középre igazítás.
A betűk méretét állíthatod a szám növelésével- csökkentésével.
A színét állíthatod át.

Hogyha még mindig szeretnél újítani, akkor akár egy kis árnyékot is adhatsz neki. Annyi a dolgod, hogy ezt a részletet hozzáírod:
text-shadow: 0px 0px 5px #ffffff;
Az árnyék nagyságát állíthatod a számok változtatásával. 
Az árnyék színe. 
------------------------------------------------------------------------
Komment háttér
Már gyakran unalmas számunkra a komment alap kinézete, de tudjátok mit? Ezen is tudunk változtatni. A komment háttérszínén tudunk állítani, de hogy igazán megérje a lekerekítését és egyéb pluszok hozzáadását is meg tudjuk oldani. 

.comment-content {
background: #f8f8f8;
color: #666666;
padding: 9px;
border-top: 3px solid #444444;
border-bottom: 3px solid #444444;
border-left: 3px solid #444444;
border-right: 3px solid #444444;

border-radius: 0px 20px 0px 20px;
}

A háttér színét állíthatod.
A szöveg színét állíthatod. 
Keretet adhatunk a kommenthez. 
Felülre, alulra, balra, jobbra.
A számok állításával változtathatsz a vastagságán, a színkódok (#444444) állításával pedig a színen. 
Lekerekítheted a számok állításával. 

------------------------------------------------------------------------
Felhasználó képe
A komment részt még a felhasználó képének formázásával is megújíthatjuk a következő kóddal: 

.comments .avatar-image-container {
position: relative;
overflow: hidden;
float: left;
max-height: 36px;
width: 36px;
}
.avatar-image-container {
border-radius: 20px 40px;
border: 3px solid #f8f8f8;
}

A második részben van számunkra igazán állítható dolog, hiszen a képnek adhatunk keretet és le is kerekíthetjük. 
A számok növelésével lehet lekerekíteni a képet.
A szám állításával növelhetjük - illetve csökkenthetjük a keret vastagságát, a #f8f8f8 helyére pedig új színkódot állíthatunk be.


Stílus hozzáadása = Tervezés-> Sablon-> Személyre szabás -> Speciális-> Stílus hozzáadása

Remélem, hogy hasznos volt számotokra ez a kis bejegyzés és hagytok magatok után nyomot! Kérlek csak átalakítva használd föl, mert azért készítettem ezt a bejegyzést, hogy segítsek nektek, de nem azért, hogy teljes mértékben lemásoljátok a kódokat. Ott van a leírás is, ami segít megérteni a dolgokat. 
További szép napot mindenkinek!
Naomi B.

2015. június 18., csütörtök

Welcome to Eternal Wonderland Design - youtube

Bonjour!
Újabb nagyobb kihagyással, de életjelet adok magunkról. Igen itt vagyunk, élünk, csak a rendelésekkel próbálunk haladni, így eközben nem jut annyi idő a bejegyzések írására. Már nagyon rég volt nagyobb design bejegyzés a blogon, ahol png-k, gif képek, textúrák, hátterek vannak, így úgy gondolom ezt hamarosan pótolni fogjuk, csak először még gyűjtenem kell a mostaniakhoz.
Azonban amiért ma megírtam ezt a bejegyzés, az nem más, mint egy kis oldalbemutató videó, amely az EWD-n található dolgokat foglalja össze. Nem értek annyira a videó szerkesztőkhöz, mint Barry, de valamennyire elfogadható lett szerintem. Csak nem égetem magam vele annyira.
Szóval, akit érdekel a videó, az itt megtekintheti: 


További szép napot mindenkinek! Jó szünetet! 
Naomi B. 

2015. június 7., vasárnap

Történet kritika #1 - Hourglass

A kritikában felmerülő vélemények, megemlítések és egyebek mind szubjektív vélemény.
Kérlek viseld el a kritikát, ne hibáztass azért, amit gondolok. Te kérted a kritikát, ne felejtsd.

Hey!
Az első kritikámmal érkeztem nektek, ami Alix H-nak készült. Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, és tanulni fogsz belőle! Illetve, bocsáss meg, hogy ennyit késlekedtem az egésszel, de egyéb dolgaim voltak, a felét így is iskolában írtam meg, szóval egyéb elütésekért ne haragudj :)

Hourglass

Fülszöveg:

Mint tudjuk, sokan amint belépnek blogunkba, a fülszöveget olvassák el. Abból ítélkeznek, azaz ha abban helyesírási hibát találnak, akkor elgondolkodnak azon, hogy a többi rész is tartalmaz e ilyen elütéseket. Nálad ez rendben van, a hosszúsága pont a minimum, bár egy kicsit többet is olvastam volna, például egy főszereplő szemszögéből pár sort a történetről. Én általában a megszólításokat - azaz a Te, Ő, Őket, Minket - mindig nagy kezdőbetűvel jelölöm, így ha tudsz, figyelj oda, mert így jobban hangsúlyozod a karaktereket, bár lehet, hogy ez csak nálam történik.

Prológus//Első rész:


" S mikor a hold újra láthatóvá vált az égen, csuklóik puha bőrére homokóra alakú jegy pecsételődött és elkezdődött a várakozás időszaka. Vártak, míg az utolsó homokszem is lepereg az órában. " Kezdjük először is ezzel a két mondattal. Igazából nagyobb probléma nincs vele, hisz mindenkinek más az olvasási illetve írási technikája, így nem szólhatok bele, de ha az én szemszögemből nézem, lenne egy ici-pici javítási lehetőség. Pirossal jelölném be azokat a szavakat, amik feleslegesek, illetve zölddel a helyeset. 
" S mikor a hold újra láthatóvá vált az égen, csuklóik puha bőrére homokóra alakú jegy pecsételődött, és ezzel elkezdődött a várakozás időszaka. Vártak, A várakozás addig, míg az utolsó homokszem is lepereg az órában. " 
Szerintem egy kicsit jobban hangzik így, bár ahogy neked tetszik!
" A gyermekek gyorsan nőttek,...." itt pedig szerintem simán beleférne egy " fel " igekötő is, hogy jobban hangzzon, így az adott mondat ilyen lenne: " A gyermekek gyorsan nőttek fel, ... " Persze, ha te máshogy gondoltad hozzá akkor figyelmen kívül is hagyhatod! - értem én itt arra, hogy írásközben nem pontosan egy adott életszakaszra akarsz kitérni, hanem arra, hogy folyamatosan történt -  
A kis homokóra szemei ott peregtek a csuklóikon." - ha engedsz egy kis beleszólást, akkor olvasásilag - nekem - így jobban hangzana: " A kis homokóra ott pergett csuklóikon. " vagyis a szemei  szó elhagyható ebben a mondatban.
" – Mondtam már, hogy megyek! – sóhajtottam. " --> " Mondtam már, megyek " ha van vessző, itt is elhagyható a hogy. 
Ne váltogasd a jelen és múlt időt, mert az olvasót zavarhatja, elveheti a kedvét az olvasástól. Ügyelj arra, hogyha párbeszédnél múltidőben írod, vagyis az egész történetet úgy kezded el, akkor leírásoknál és a jövőben is múlt legyen, ne jelen.
" Az emeletre lévő egyetlen szoba nyitva állt. " Az én nézetemből egy kicsit értelmetlen a mondat. Az emeletre lévő? Talán jobban hangzana így: " Az emeleten lévő egyetlen szoba volt nyitva. "
Alapjába véve az első rész/prológus nem is olyan rossz, sőt, kifejezetten tetszett, bár a végén furcsa volt, hogy Abbie a fájdalmai közepette nem lepődött meg az idegent látván. Oké, természetes, hogy inkább a fájdalommal foglalkozik, de ha én lettem volna a helyébe, biztosan feltettem volna a kérdést, hogy kicsoda és nem foglalkoztam volna úgy vele, mintha már évek óta ismerném. Illetve, az is furcsa, hogy csak úgy berontott egy házba a sikoly után. Értem én, hogy kíváncsi volt, hogy tudni akarta ki volt az, de mégis ha belegondolok, eléggé olyan a szituáció, hogy csakúgy bemegy egy idegen házba - mintha hazamenne - és a szereplőkkel is úgy bánik, mint ahogy említettem.

A blogon fent lévő utolsó - legutoljára frissített - rész.

" Másodszor, pedig vagy leveszed a törcsimet vagy törött karral kezded a tanévet! – fújtatott. " A nyelvtani helyesség miatt ügyelj a vesszők elhelyezésére. Ha rossz helyre teszel egyet, az egész mondatot elronthatja, értelmetlenné teszi. A mondat, amit kimásoltam így hangzana helyesen: " Másodszor pedig, vagy leveszed a törcsimet, vagy törött karral kezded el a tanévet! - fújtatott." Ugyanígy a következő mondat, ott is rossz helyen van a vessző.
" Na, ja van benne valami " Vessző! " Na ja, van benne valami "
Egy jó tanács: Gondolati részeknél ne idézőjeleket írj, hanem tedd dőlt betűre a mondatot, szavat. Úgy sokkal jobban néz ki és jobban hihető, mint gondolatmenet.
" Fura volt, amint közöltem, hogy az én születésnapom is ma van, elaludt. " A végén az elaludt szó annyira nem illik oda. Vagyis a mondat első részeiben a születésnapról van szó, a végén meg már arról, hogy elaludt. Ha mindenképp szeretnéd benne, akkor valami jelzést is tegyél oda,
pl.: " Fura volt, amint közöltem, hogy az én születésnapom is ma van - de még is elaludt. " vagy valami hasonló.
" Ezt meg mi a  nyelte el a káromkodását – csináltad?" Olvasd el még egyszer, értelmes? Nem, mert elhagytál néhány dolgot. " Ezt meg miért - nyelte el a káromkodást - csináltad? " 
" [...] aki azonnal felpattant - ezzel engem természetesen végig ráncigálva az aulán. "
" [...] vidáman leugrott a fűbe .. " ezeket sose felejtsd el, hogy oda írd, mert némelyik szónál nem hangzik jól ha lehagyod a végét!

Szóval, így reggel 8.35-kor befejeztem neked a kritikát - igen, infó órán a suliba, itt jobb a koncentrálni való lehetőség - sajnálom, hogy ilyen sokáig húztam az egészet, és hogy nem is lett annyira három oldalnyi hosszú, de említettem, hogy nem csak egy rövid kritikát dobok össze, hanem hosszabbat és azt is, hogy csak az első - prológust - és az utolsó fent lévő részt olvasom át. PS.: Nagyon jó a történeted, azt hiszem olvasni fogom a jövőben, de figyelj oda a helyesírásokra, a mondatszerkezetre és a jelen vagy múlt időkre, mert azok nélkül az olvasó nem tudja nagyon beleképzelnie magát a sztoridba. Csak így tovább a blogolással és kitartást ehhez az utolsó sulis héthez!

BarryC. xx

2015. június 4., csütörtök

Speedart

Hey!
Elsősorban azért hoztam a bejegyzést, mert pár perce felkerült az új speedart, immáron tőlem és szeretném veletek megosztani. A fejléc - amit benne elkészítettem - sorsolásban vesz részt, s egy szerencsés elviheti. De minek, ha nem is jelentkeztek? Tudjátok, hogy próbálunk nektek segíteni, s ezzel az egész sorsolással csak annyiban akarunk, hogy soron kívül kapjatok fejlécet. Igen-igen, tudom, hogy nem rendeltél, nem a te elképzelésed, de ha tetszik és jó lenne? Miért ne jelentkeznél érte? Az első sorsolásomnál ketten jelentkeztek, designél is, de most csak egy lány szánta idejét és kedvét - érdeklődését a fejléc iránt - hogy írjon egy e-mailt nekem a fejlécért. Habozás nélkül odaadtam neki, hisz minek tartogassam ha másnak nem kell? Gondolkoztam azon, hogy a többi fejlécet kise rakom sorsolásra, mert minek? Elvihetőnek azért nem szeretném, mert megdolgoztam érte, és nem szeretném egy olyannak adni, aki csak azért tölti le mert csupán beleszeretett, de semmi szándék. Főleg úgy, hogy sokan elis lopják. Mindegy is, itt a speedart, ha van rá igény kisorsolom ha nincs akkor nincs. Ask.fm-en még mindig aktívak vagyunk, ha van kérdés ott gyorsan válaszolunk rá! xx


2015. június 2., kedd

Update #2

Hey!
Igen, igen megint én.
Annyit szeretnék mondani, hogy a Hourglass kritikája - gazdája tudja - a napokban befejeződi, annyi biztos, hogy már egy oldalt biztos írtam róla, de szeretném folytatni szóval kis türelmedet kérem.
MÁSRÉSZRŐL:
A mai estén szeretnék egy kérdezz-feleleket nyitni ask.fm-en, ahol egy #AskEWD hashtaggal felteszel egy kérdést mellé, hogy kinek szánod (pl.: #AskEWD #BarryC. ) és akkor az felel rá, akinek szánod, de kérdezhetsz mindkettőnktől is!
A kérdezz-felelek érvényes még twitteren, ha onnan egyszerűbb, ott sincs más dolgod mint hashtagolni a kérdésedet!
Mit kérdezhetsz? Bármit. Kódolással, jövőbeli aktivitással, sorsolásos kérdések, tanácskérés design-írás ügyileg, ha szeretnél megismerni minket akkor nyugodtan kérdezhetsz rólunk bármit, rajtad áll! Remélem sokatok él a lehetőséggel, hogy most aktívak vagyunk, hogy válaszolunk minden feltett kérdéssel. Ne féljetek megkérdezni azt, amiről rég tudni akartok! Várjuk twitteren - ask.fm-n a kérdéseket este kilenc óráig! #ps legközelebb is lesz ilyen alkalom ha lecsúsznál róla! xx

TWITTEREN ELÉRHETSZ MINKET: //mivel Naomi nem aktív régóta twitteren, így a privátomat adom meg, ahonnan Naomi is bátran tud válaszolni// KATTINTS
ASK.FM-EN ELÉRHETSZ MINKET:  KATTINTS

/////Tényleg örülnénk a kérdéseknek, főleg ilyenkor, mikor aktívan válaszolunk rájuk. Hajrá!/////

Fejléc sorsolás 12/2

Hey!
Most én jelentkezek egy egyszerű fejléc sorsolásával. Nos, van sok - vagyis nem is számoltam mennyi, amit kiszeretnék sorsolni, azt hiszem hat - szóval a legvégére hagyom azokat amik nekem a legjobban tetszenek, amiket a legnagyobb élvezet volt elkészíteni. Kezdeném ezzel a világosabb kékes színnel. A fejléc jelenleg egy rendes bloghoz van méretezve, de kódoláshoz is megvan az a méret szóval a nyertes azt viszi, amelyik neki kell a blogjához!:)

Néhány információ az én sorsolásommal kapcsolatban.
- Nos, én úgy fogom csinálni, hogy kis papírcetrikre kiírom a jelentkezők neveit - régi megoldás, de szeretem így csinálni - és majd húzok négyet, akikből újra húzni fogom a győztest. A lényeg, hogyha a következőket megemlíted az e-mailodban DUPLÁN kerülsz a kalapba (természetesen ha mindenki leírja, akkor nem ér, így kettőt kiválasztok belőle és azok kerülnek kétszer). 
- Szeretném, ha majd a megnyert fejlécet FEL IS HASZNÁLNÁD a blogodon, nem pedig egy design blog fejléceként (!!!!!!) és persze nem használnád úgy fel, hogy sajátodként említed meg a blogon.
- Csak kettő sorsolásban vehetsz részt, hisz ha az összesre jössz - és véletlen nyersz -, minek annyi fejléc?:) 
- Kérlek legyél feliratkozva a blogra!^^
- Illetve szeretném, ha a fejléc színe-háttere-címe nem változna a saját érdekeidből, ha szeretnéd kérlek keress fel és megcsinálom. 

Szóval, itt is lenne a díj, rajta van egy kis vízjel, hogy ne lehessen ellopni, szóval ha megtetszik, kéne a kékes-designedhez egy új fejléc, netalántán a fejlécen szereplő lány a főszereplőd akkor itt a lehetőséged megnyerni, de akkor is, hogyha új blogot kezdesz, és nem számít a lány rajta. A cím valójában nem tűntethető el, viszont ha nagy szükség van rá, akkor az is megoldható.

SORSOLÁS:
- Holnap (azaz 2015.06.03) délután három órakkor várható a sorsolás. 
- Jelentkezni CSAK e-mailban érvényes (barbushglambert13@gmail.com)
- Ami álljon a levélben: Neved (valódi//blogger), Blogod linkje, miért kell a fejléc. 
AZÉRT, HOGY DUPLÁN KERÜLJ BE: Egy pár mondatban megfogalmazod, hogy mióta vagy olvasója a blognak, mit szeretsz benne és mit nem //vagy// a saját blogodról írsz pár szót, arról, hogy új blogra kell-e a fejléc, vagy régire, és miről szól, mikor nyitna a blog!

Sok sikert minden résztvevőnek, remélem nem csak ketten játszotok, hanem legalább öten-hatan, hogy legyen kikből sorsolni^^ Szép estét!!:)) BarryC. xx


2015. június 1., hétfő

Speedart + Végeredmény

Bonjour!
A napokban rávettem magam és nekiálltam én is felvenni nektek egy Speedart videót, amit annak ellenére, hogy minél jobban fel akartam gyorsítani, egy ilyenfajta videóhoz képest lassú lett, de hát mit tegyünk. Amennyiben kíváncsiak vagytok rá, jó ihletvételt! Kérlek olvassátok el a leírását youtubeon!


Ezer bocsánat, amiért csak most tudok jelentkezni. Azonban a különböző kifogások helyett inkább leírom a fejléc nyertesét, aki nem más, mint: Colleen Draw
A nyertes száma a döntőben a 6-os volt. Azok, akik nem nyertek se keseredjenek el, még 11 gazdakereső fejléc van a mappáinkban. 
Kitartás, már az első felkiáltójel fel is került a táblára!
További szép napot! 
 xNaomi B.