2015. május 30., szombat

Fejléc sorsolás 12/1

Bonjour!
Öt napos kihagyással újra idepofátlankodok, azonban ezúttal olyan mentségünk van Barryvel, aminek ti is örülni fogtok - reményeink szerint. Mivel mind a ketten elég régen szerkesztettünk már úgy, hogy nincs megszabva mit hogyan tegyünk rá, így nekiálltunk kicsit szabadjára engedni a fantáziánk és újra belerázódni a szerkesztésbe, hogy valamennyire megint meg tudjuk újítani a stílusunk. Ennek köszönhetően ő is és én is 6- 6 fejléccel végeztünk, amelyeket akár CSS designnál is használhattok, de ha szeretnétek normális blogspot sablonba használni olyan formára is tudjuk vágni. Ezúttal én kezdem a sorsolást, így először az én /Naomi B./ fejlécemért lehet jelentkezni, amely ez lesz: 
A MINTA és az EWD felirat sem lesz rajta, csak azért írtuk rá, hogy semmiképpen se történjen lopás.
Hogy mit is kell tenned ahhoz, hogy megszerezhesd? 
Mindössze annyi a dolgod, hogy írsz nekem e-mailt (naomi.bdesign@gmail.com) vagy pedig ide kommentelsz, hogy jelentkeznél. Hozzátenném, hogy közös e-mailre nem ér írni. Amennyiben én rakom ki a sorsolást az enyémre érkezhet csak érvényes jelentkezés, amennyiben Barry akkor csak az övére.
Kötelezően linkelned kell a blogod, ahová ki szeretnéd majd rakni!
Azonban nem mindegy, hogy hol jelentkezel.
*Aki kommentet ír, hogy jelentkezik és csatolja a linket azok 1x kerülnek bele a sorsolásba. 
*Aki kommentet ír, hogy jelentkezik és csatolja a linket, de még azt is leírja, hogy miért szeretné megnyerni az 2x kerül bele a sorsolásba.
*Aki e-mailen keresztül jelentkezik és csatolja a linket az 2x kerül a sorsolásba. 
*Aki pedig e-mailen keresztül ír, csatolja a linket és ír hozzá megjegyzést az a sorsolás második fordulójába kerül csak be.  
Magyarázom: Két fordulós sorsolást fogok tartani. Az első fordulóba ők nem kerülnek bele és csak a másodikba, tehát a döntőbe fognak részt venni, így nagyobb az esély a győzelemre, mivel az első fordulóból csak 1 valaki jut tovább. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ő nem nyerhet, szerencse kérdése. 
Mindenki kap sorszámot, akik többször kerülnek be a sorsolásba azoknak több is jár. A sorsolás interneten fog történni, így ti is látni fogjátok, hogy nem történt csalás a sorolások közepette. 

Tehát nálad van a döntés! Milyen szívbemarkoló. Én mindenkinek sok szerencsét szeretnék kívánni. Bárki nyerhet, csak rajtad áll, hogy mennyire vagy elszánt. Hogyha valaki ezúttal nem nyerne ne búslakodjon! Lesz még 11 elvihető fejléc, amelyek már a mappáinkban várják a gazdájukat. 
PS.: Aki már háromszor nyert fejlécet az a többire már nem jelentkezhet! Azonban ez ne gátoljon titeket a jelentkezésbe, mert az is megtörténhet, hogy nem nyersz és nyugodtan jelentkezhetsz arra a következőre és ezáltal megnyerhetsz egy igazán hozzád illőt is. Nem veszíthettek azzal, ha jelentkeztek.
A cím átírható!
Jelentkezni lehet: 2015. május 31. 12:00
Bármi kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel. 
További szép napot! 
EWD csapata

2015. május 25., hétfő

Elkészült design - Roxfort

Hey!
A felszabadult helyek alatt érkezett négy órakor egy rendelés - vagyis három - amit három óra munkával ugyan, de elkészítettem rendelőjének! Remélem tetszik neki is - a blog még privát nyitása a későbbiekben / holnap várható. Elkészült design - Associated

Hey!
Tegnap befejeztem az egyik teljes design rendelésemet - ily' sokára. Ezzel szeretném bejelenteni - azt amit előző posztomban is - aktív vagyok design rendelésben - újra!!! Persze megint két embernek ugyan, de a lényeg a lényeg! //ps.: a blogra még nincs áttéve a design, mert még nem tett be a főszerk. rendszergazdának:) //
További szép napot, és éljetek az aktivitással! xx


Előtte:Utána:


Újra aktív

Hey babies!
Csak egy kis frissel jöttem, azaz újra aktív a teljes design rendelés kettő blogernek:) Ha szükséged van egyre, a kéréseinknek megfelelően írj egy mailt. xx

2015. május 23., szombat

Elkészüt design - Az idő véges

Bonjour!
Újabb kinézettel végeztem a mai napon, amit szeretnék nektek is megmutatni. Kérlek titeket, hogy ne másoljátok, mert már két esettel is találkoztam, akik innen vettek ötletet. Mindenkinek van fantáziája, ne kelljen még attól is félnie az embernek, hogy a nehézkesen megalkotott design tervét is ellopják. 
Emellett meg szeretnélek titeket kérni, hogy még mindig ne írjatok rendeléssel kapcsolatban, mert jó pár várólistás  bloggerinának kell még elkészítenem a rendelését. Ki fogom írni a blogra, ha aktív lesz a teljes design, de jelenleg még sokan várnak az övékre.
További szép napot mindenkinek!


2015. május 19., kedd

Új videó a csatornánkon

Heyho!
Az elmúlt hónapokban nem volt időnk új tutorialt vagy egyéb videót feltölteni az EWD-s youtube csatornánkra, így most bepótolván készítettem egy speedartot arról, én hogyan készítek el egy fejlécet. Persze több idő volt, csak a gyorsítás rövidítette le. Ha tetszett iratkozzatok fel a csatornánkra is, ezzel támogatva minket, illetve azért, hogy ne maradjatok le más videókról, illetve lájkoljatok és írjatok kommentet ha kérdésetek van, vagy e-mailt!^^ További szép estét, és kitartást a maradék pár naphoz a hétből! xx


2015. május 17., vasárnap

Fanmade

Hey!
Egy kis frissel jöttem hozzátok!^^
A tegnapi illetve az előtti napon készítettem egy videót a TVD-ből, Damonról és Elenáról. Remélem nektek is tetszik!
Illetve már belekezdtem a Hourglass kritikájába, szóval ha minden igaz holnap vagy kedden kikerül a blogra is!:) Szép estét!


2015. május 8., péntek

Névtelenség kérdése #1

Bonjour!
A napokban jöttem rá arra, hogy már egy teljesen természetes dolognak számít az, ha valakit álnéven szidnak. A mi blogunkon sem ritkák az ilyen megjegyzések, bár nálunk egy ember tevékenykedik teljes erőfeszítéssel, míg máshol több embernek nyílik ki a szája. Ez adta meg a löketet a cikkem megírásához, mert miért is érdemelne meg ilyen üzeneteket egy ember? Természetesen, vannak olyan blogok ahol van is alapja annak amit ír a névtelen netharcosunk, de kérdem én: miért nem lehet csak egyszerűen kiikszelni az oldalt és élni tovább az életünket? 
Hát fogtam magam és összeállítottam egy kérdőívet, melyet a különböző facebook csoportokba megosztva hirdettem és mostanra már 36 drágaság válaszolt a kérdéseimre. Hihetetlenül jó felfogásokat olvashattam. Ezen kívül a kérdéseim között feltettem egy olyat is, ami rengeteg bloggerinába önthet egy kis önbizalmat. A kérdés a következő volt: ,,Mit üzennél azoknak akik már áldozatai voltak ezeknek a zaklatásoknak?" 
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, most pedig kezdjünk neki átnézni a fontosabb kérdéseket- válaszokat. 

Mivel lesz egy második része is a bejegyzésnek, aki szeretne még válaszolni az itt megteheti: ITT

1. Volt már részed névtelen "zaklatásban" bármely blogon?
A 36 emberből 15-nek volt már részese ilyen  üzeneteknek, így ez még egy biztató arány is, hiszen kevesebb, mint a fele tapasztalt csak ilyet. Nagyon remélem, hogy a továbbiakban is elkerülik őket és nyugodtan, utálkozás nélkül írhatják a blogukat tovább.

2. Hogyha más blogon is tapasztaltál ilyen megnyilvánulásokat mit tettél?
A válaszolók legnagyobb arányban a "tisztázom"-ot jelölték meg. Én is úgy gondolom, hogy ez a legjobb megoldása az ilyesfajta megnyilvánulásokkal szemben, hiszen nem is kavarsz újra be az illetőnek, de mégsem hagyod magad.

3. Helyesnek tartod ezeket a névtelen üzeneteket?
Ezt a kérdést mellékesnek tartottam, de három emberke mégis az Igen-re szavazott. Meglepődtem, de sajnálom, hogy ennek a kifejtését nem rakhattam be a kérdések közé. Kíváncsi lennék, hogy ki milyen szempontból tartja helyesnek az ilyen fajta megnyilvánulásokat, mert egy olyan válasszal sem találkoztam ahol istenítené a névteleneket az illető, így gondolom más oka lehet. Sajnos erre nem kaphattam választ.

A további kérdésekre kifejtős választ vártam, így azokhoz csak idézni fogok, esetleg csak párnál fogok kommentárt hozzáfűzni.
Ezekhez a ti véleményeteket is nagyon szívesen fogadom, hogy ti melyikkel értetek egyet, esetleg te miben javítanád ki a válaszírót.
Jelenleg csak a terjedelmesebb válaszokat fogom berakni ebbe a cikkbe, a többivel majd a következőben fogunk foglalkozni.

4. Mit gondolsz azokról akik nem tanácsot adva és névtelenül vágják a blog tulajdonosához a véleményüket? 

-,,Feltekenyek, szinte biztos. Altalaban, ha valakinek van velemenye valamirol, valakirol, es ala tudja tamasztani az allitasat, akkor nem fel attol, hogy nevvel ossza meg az illetovel, hiszen nincs mitol tartania, oka van ra. De ha valaki indoklas hianyaban nevtelenul a fejemhez vagja, hogy rohadt bekepzelt vagyok, es visszavehetnek a kepembol, akkor szerintem o maga is tisztaban van a valosaggal, csak feltekenyseget ugy vezeti le, hogy megprobal leegetni. Termeszetesen ezek nagyon gyerekes es eredmenyre nem vezeto kiserletek, ugyanis semmilyen indokot nem hozott fel az mellett, hogy barmikor ugy viselkedtem volna. Az meg a masik, hogy amikor tisztazod a helyzetet, az illeto nyomtalanul eltunik, nem all ki az igaza mellett. Na, szerintem ilyet egy olyan ember sem tesz, aki meg van gyozodve az igazarol. Sot, az ember makacs es a vegsokig kiall mellette"

-,,Undorító dolognak tartom, mert különböznek az emberek, és nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. De normális, rendesen szocializálódott emberek között ez úgy szokás, hogy ha valami nem tetszik, mert nem az ízlésemnek való, nem ezt szeretem, akkor szimplán figyelmen kívül hagyom. Ezeknek az embereknek, akik gyáván, az internet adta anonimitás mögé bújva másokat aláznak meg, nincsen élete. A blogvilágban próbálják kiélni magukat, mások munkáit lehordva, holott valószínűleg soha semmit nem hoztak létre - nem hogy még minőségi munkát"

 -,,Mindenkinek lehet rossza napja, mikor úgy érzi hogy semmi nem jön össze, de ez még nem ok arra, hogy bántson másokat. Ha valaki szeret blogolni, szembe kell néznie a kritikákkal is, de ha a névtelenül jön a rondábbnál rondább,trágár vélemény, az már pofátlanság. Legalább vállalhatná a nevét, nem nyomoznám le. Ez egyszerű tiszteletadás."

-,,Néha, szerintem szükség van rá...én nem szoktam ilyet csinálni mert sajnálom rá az időt, és nemvagyok ennyire rosszindulatú, de néha én is oda írnám hogy "te jó isten mi ez a f*s?!?!?". Vannak akik szerintem nem érdemlik meg a sok olvasót/látogatót mert egyszerűen sz*r amit csinálnak...vagy ha nem is sz*r, de vannak tőle sokkal jobbak is akik kevesebb figyelmet kapnak."
/Hogy egy másabb véleményt is belerakjak a cikkbe, így megkerestem ezt/

 -,,Önmagukkal elégedetlenek. Az ilyen fajta vélemény nyilvánítás figyelemre sem méltó, ugyanakkor nagyon romboló hatású lehet a tulajdonos önbecsülésére vagy akaraterejére. Ezek a személyek többnyire semmit nem tudtak letenni az asztalra ezért bújnak a névtelenség mögé. Mivel éppen ezt csinálom azt hiszem erről ennyi elég"

-,,Ez elég összetett dolog. Most azt várnád tőlem, hogy lehülyézzem a névtelen zaklatókat, és lehet, hogy jó páran, sőt biztos hogy hülyék, de ez a kontextustól függ. Szerintem vannak olyan blogok ahol az efféle megnyilvánulások teljesen megérdemeltek. (P.l. elnézést nem szeretném ezt itt a blogon megosztani) Felfuvalkodó öntelt rendszergazda, aki túl nagyra tartja magát, a semmiért.... Persze a szurkálódások nem mindig indokoltak, általában az irigység okozza őket, azokat pedig hagyni kell a fenébe."
/És íme egy újabb eltérő vélemény/

5. Mit üzennél azoknak akik már áldozatai voltak ezeknek a zaklatásoknak? 

 -,,Azt, hogy ne érdekelje őket. Amit írnak, az úgysem reális, ha érdekel valakinek az őszinte, építő véleménye, akkor kérj egy kritikát. Biztos vagyok benne, hogy a kritika író őszintén, de mégis építő jelleggel fogja véleményezni a blogodat, és az ő szavának van is értelme."

-,,Fel a fejjel, az, hogy ilyen uzeneteket kapsz, csak bizonyitja, hogy valamit jol csinalsz. Neha ezek a rosszakaro uzenetek nagyobb elismerest jelentenek, mint a szep szavak. Csak tudni kell, milyen oldalrol nezzuk. Es ne felejtsd, dicseretet mindenki kap, meg az is, aki nem erdemli meg. A rosszakarok csak az igazan jokat talaljak meg."
/Személyes kedvencem/

-,,Hogy igenis próbálják meg megvédeni magukat, érveljenek, ne menjenek azonnal a közepébe, fejtsék ki a véleményüket mert az igazság mindig győzedelmeskedik."

-,,azt hogy ez a blogolás velejárója vagy tűröd és nem érdekel mert igazűból nem igen kell velük foglalkozni vagy pedig felveszed a harcot velük és a blogolás kárára megy mert egy idő után sikerül elhitetniük veled hogy rossz amit csinálsz pedig nem"
/Újabb eltérő hozzászólás/

-,,Ne vegyétek fel ezeket a hülyeségeket, mert semmi alapjuk nincsen. Ne erre figyeljetek, hanem a jóra, a pozitív visszajelzésekre, vagy az építő jellegű negatív hozzászólásokra. Mert abból lehet építkezni, onnan lehet fejlődni. Ezekkel semmi más célja nincs az írójának, mint hogy letörjön, és kedved vegye. Ne hagyjátok magatok, fel a fejjel! ;)"

-,,Foglalkozzon azokkal a komentekkel amik érdemesek a figyelemre. A vélemény olyan mint a s*gg. Mindenkinek van de nem mindenkiére vagyunk kíváncsiak. Törődjetek másokkal és ha a sok jó közé becsúszik egy két névtelen rosszakaró hát nem kell vele foglalkozni."
/Ilyen hasonlatokkal is ritkán találkozik az ember, feldobta a napom/

-,,Fel a fejjel! Nem szabad hagyni, hogy megtörjék az ember lelkesedését. Én arra szoktam ilyenkor gondolni, hogy ez csak egy ember véleménye, szemben sokkal többel, akik szeretik amit csinálok, élvezik az olvasást, kedves szavakat kapok tőlük, elismerést, és nem hagyom, hogy ezt bárki is elvegye tőlem, főleg nem névtelenül! :D"
................................................................................
Ezúttal ennyivel érkeztem. Remélem hasznos volt számotokra ez a kis cikk és tudtatok egymásnak adni egy kis erőt. Tudjuk, hogy nem szabad felfújni ezeket a dolgokat, de bloggerek százai - és nem túlzok - szenvednek ettől a problémától és van olyan aki nem tudja ezeket hogy kezelni, s nekik jött létre főként ez a cikksorozat.
Mindenki véleményét ezzel kapcsolatban hatalmas örömmel fogadom. 
Nagyon szép hétvégét szeretnék kívánni az én és Barry nevében is!
xNaomi B.

2015. május 6., szerda

Kinézet Kritika #1 - Die Verfluchten

Bonjour!
Megérkeztem az oldal első kinézet kritikájával, amely remélem kielégítő lesz a rendelőjének és semmivel sem bántom meg. Szeretném teljes mértékben őszinte, építő kritikát írni, így a dicsérő részeket ezúttal rövidre fogom.
Ez az én szubjektív véleményem, csak tanácsot adhatok.
Die Verfluchten
Fejléc: Ötletes fejléccel állok szemben, mégsem a legszebb kivitelben. Egyrészt nagyon nagy, másrészt pedig a minősége sem mindenhol megfelelő. A fiú főszereplőről ezer százalékban lefogadom, hogy van jobb minőségű kép, hogyha pedig neked csakis ez a tökéletes akkor vedd egy kicsit kisebbre, hogy ne üsse ki a látogató szemét a szemcsés kép. Maga a fejléc háttere tökéletes, nincs hozzáfűzni valóm, de nem sok mindent mutatsz meg belőle. Sokkal több dolog van előtérbe helyezve, ami nekem sokszor szemet szúr. Egy fejléc fő szerepe, hogy a fontos dolgokat kiemelje, a töltelék dolgokat pedig a háttérbe bemutassa. Az alján lévő rengeteg virág nem tudom ténylegesen kapcsolódik e a történethez vagy csak jól mutatott, de egy kicsit visszább véve a kékes beütését máris jobban mutatna. A szereplők itt is, mint a legtöbb helyen középen vannak elhelyezve, amivel különösebb gondom nincs, egyedül annyi, hogy mivel az egész fejléc magas, így annak csökkentésével őket is kisebbre venném és máris megmutatkozhat a háttér is. Nem kell egy fejlécet túlzsúfolni, de az is hiba, ha csak pár dolgot pakolunk rá óriásban. Próbáld meg megtalálni az arany középutat. Az a legjobb egy történetes blognál, ha a fejléc nagysága akkora amellyel még látszik a bejegyzés címe, vagy ha nincs sablon amely eltenné máshova a dátumot akkor pedig a dátumhoz is lehet igazítani, hogy legalább azt láthassa az olvasó, ha megnyitja a blogot. A szöveg betűtípusa szép, de a címet nagyobbra venném és a fekete-fehér színátmenetet valami mással helyettesítve, esetleg a fekete sötét lilává tételével is javulna. A plusz szöveg pedig alatta lehet egy kicsit kisebb és nem kell ennyire kiemelni. Szép a színátmenete, a betűtípusa is jól mutat így egyszerűen, de a címhez viszonyítva nagy.
5/2,5
Maga a fejléc alapötlete szép, csak még kicsit alakítgatni kell rajta.
Háttér: A háttér színeiben szépen illeszkedik a fejléchez, mégis jobban el tudnék képzelni egy nem ilyen figyelemfelkeltő háttért, amely inkább kiemeli a fejlécet, mintsem magára hívja fel a figyelmet.
5/3,5
Sablon: A blog tetején azonnal szembe találom magam azzal, hogy a fejléc tetején nincs már semmi választóvonal, így az összeér a háttérrel. Szerintem sürgősen javítsd ki, mert nagyon csúnya, ha nincs választóvonala ennél az egyszerű (de nagyszerű) sablonnál. Mást nem tudok megemlíteni, mert nincs egyedi kódolás benne, hanem egy blogspot sablont – némi átalakítással – használsz, amely valljuk be sosem hátrány manapság.
5/4
Modulsáv: Leszek olyan kőszívű és a modulok sorrendjébe is belekötök, mert nekem zavaró, hogyha nem a történet modul van legfelül. Értem én, hogy azok a szépen mintára vágott és színezett gif képek milyen jól mutatnak, de hadd tekerjenek még lejjebb az olvasók egy fél centit, hogy azokat meglássák, mert először mindenki a történetet nézi, a karakterek úgyis már a fejlécen is ott díszelegnek. Ezután jöhet a két gif kép és az alattuk lévő idézetek, majd pedig a Navigáció és Nyomok. Azt sosem tudtam eldönteni, hogy kinek mi a fontosabb, de nálam mindig is a feliratkozók modul volt a chat fölött, ezt mindenki maga dönti el, hogy neki hogy tetszik, de a fontossági sorrend alapján nekem mindig is így volt megszokva. Persze végül is köss bele saját magadba Naomi, a blogon is felül van a chat. A Trailer és a Ha könyv lenne rész szerintem jó helyen vannak, bár a trailert is van aki fentebb rakná – hát én nem. Az Infó részt azonban most rögtön felpakolnám a Navigáció alá, hiszen az egy nagyon fontos dolog. A többi pedig maradhat úgy ahogy van. Mellékesen megemlítem, hogy a versenyeknél kétszer van az egyik plakát.
5/3
HTML kódok: Oda meg vissza vagyok ezért a bejegyzés HTML kódért és a modulokért is, így további hozzáfűznivalóm ehhez a ponthoz nincs.
5/5
Bejegyzés kinézete: Sorkizárt (✓) Betűméret (✓) Betűtípus (✓)
Imádlak.
5/5
Oldalak: Egészen a szereplőkig nem találtam különösebben kiemelkedő dolgot, amit muszáj lett volna itt megemlítenem, de ezt véletlenül se bántásnak vedd, nagyon szépen van minden elrendezve. Azonban a Szereplőknél muszáj megemlítenem, hogy a HTML kódnak, amit használsz a csodálója vagyok. Imádom! Először meglepődtem, de aztán megnéztem mindegyik szereplőnél és nagyon jól mutatott. Hatalmas piros pont! Azonban a mellékszereplők részt remélem minél hamarabb megtöltöd, mert üresen nem mutat szépen. Amíg nincs ott semmi addig szerintem nyugodtan vedd ki az oldalak közül és amikor már írsz bele akkor tedd ki. A kritikáknál tetszik, hogy ilyen kis dobozba rakod be, így rendezett és egyedi lesz.
5/5
Egyéb megjegyzés: A könyvborítód, mintha láttam volna az egyik blogos facebook csoportba. Emlékszem volt egy vélemény ami engem kiakasztott, de ez egy mellékes dolog. Szerintem nagyon gyönyörű munka, nincs túlzsúfolva, de minden fontos rajta van.
Emellett észrevettem az oldalaknál, de főleg a komment résznél, hogy rengeteg szövegnek adsz fehér „árnyékot”. Engem személy szerint nem zavar, de lehet egy kicsit majd visszább kéne belőlük venni és akkor nem látnánk olyan gyakran és ahol tényleg ott kell lennie ott nagyot durranna.
+1
Összesítve: Olvastam, hogy saját magad készítetted a designt, így azt tudnám mondani, hogy ne add fel, látom, hogy van ehhez tehetséged, már csak csiszolni kell azt a gyémántot! Gyakorolj és kérj további tanácsokat, mert az ember csak ezekből tanulhat. Sok sikert kívánok a továbbiakban is!
35/29
xNaomi B.

2015. május 4., hétfő

Trailer

Hey!
Már a tavaszi szünet előtt gondolkodtam egy nagyobb regényen, amit ebben a hónapban szeretnék publikálni. Mivel még a blog designje nincs kész, így csupán a trailert készítettem el, hogy egy kicsit tudjátok miről is beszélek - igen, reklámozom történetemet - . Szóval, ha elnyeri tetszésedet a videó, akkor nyomj rá egy lájkot, ide pipát, és iratkozz fel a csatornámra ill. írj megjegyzést, véleményt.

Betekintő:
[...] Talán túl parázom az ilyen helyzeteket, de amilyen érzést sugároz Harry tekintete, nem csoda reagálásom. Miután mellé lépdelek - lassan és óvatosan -, elfordul tőlem, egyenesen a szembe levő fákra vezeti figyelmét. Hezitálva ugyan, de én is arra pislogok. Most vagy én nem látom, amit Harry, vagy tényleg nincs ott semmi. Jobb kezét egy kicsit felemeli, majd előre nyúl. A szemem elkerekedik a látványtól [...]
Trailer:


Szép estét,
BarryC.

Utóirat

Igen, megint én!
Elfelejtettem előző posztomban említeni egy pár dologt. Elsősorban hallottátok, hogy drága szerkesztőtársam aktívvá teszi magát csak kinézet kritikákkal. Nos, sokat filóztam azon, hogy vajon bemerjem-e vállalni az ilyen dolgokat - hisz köztudott, hogy kritika vállalást nem igazán kedvelem -, viszont hogy fair legyen, elhatároztam, hogy mostantól én fogok vállalni történet kritikát. Persze adódik a lehetőség, hogyha mind kettőt szeretnéd, akkor Naomi és én írjuk meg neked a kritikát, de maradjunk a szét szedett fajtánál. Szóval, itt is lennének az alábbi információk ezzel kapcsolatban:

Kritika rendelés:

  1. Elsősorban a limitet szeretném elmagyarázni. Anno, mikor teljes mértékű kritikát vállaltunk/vállaltam, akkor nagyon sok érkezett, és nem tudtam Őket befejezni. Vagyis napi 10+ felkérés érkezett, úgy hogy maximum 5-öt vállaltunk. Ez most idén sem változott, de az én limitem csupán 2 kritikát bír el, mert sokkal kidolgozottabbnak kell lennie egy történet kritikának, mint designnak - véleményem szerint. Mivel egy hosszú, javító és értékelő kritikát nem tudok megírni 5 perc alatt, így ha betelik a két üres hely, akkor egyik héten ezt, a másik héten azt fogom megírni. Persze a sorrend nem érkezésileg lesz, hanem a kettőből én választok, hogy melyikkel kezdek. 
  2. Amit találhattok egy alapos történet kritikában: Helyesírás ellenőrzés, bekezdések, vesszők helye, rész mennyiség, tartalom, érthetőség, tagolások, betűméret, betűtípus, olvashatóság etc.
  3. Hogyan írok kritikát. Elolvasom a prológusát a blognak, majd a legutolsó fennlévő részt. Miután ezzel megvoltam, elolvasom a fülszöveget is, majd ha a két fejezetből nem tudok írni, tovább olvasom a részeket.
Szóval, ennyi minden lenne a kritika rendeléssel kapcsolatban, csak annyit kérnék, hogy NE chaten kérd, hanem emailban (barbushglambert13@gmail.com), viszont ha nem válaszoltam rá, nyugodtan értesíts itt, chaten. Amíg adódik a lehetőség, addig élj vele, szóval ha szükséged van egy kritikára már is írd meg, hogy ne csússz le a limitből.
Utóirat : Nem tudom pontosan megmondani, hogy a jövőben miféle bejegyzéssel jövök, viszont szövegdoboz kódokra mindenképp számítsatok, ahogy gyűjtök párat már is dobom fel nektek.

További szép délutánt
BarryC.

Elkészült rendelés

Sziasztok!
Ahogy Naomi is említette, meg is hoztam az egyik rendelésemet, amit barátnőmnek készítettem, Sarinának. A bloggal egy hét alatt végeztem, és bekell, hogy valljam, egész jól belejöttem a kódolásokkal. A teljes alapot én kódoltam át, így az Én tulajdonom? Mindegy is, remélem tetszik a blog írójának és ne felejtsetek be benézni hozzá, garantálom egy olyan fanfictionnal találod magad szembe, ami egyáltalán nem sablonos.

Egy kis információ a történetről:
A blog Rio De Janeiro-ban játszódik, ahol egy tánc verseny is zajlik, más néven a Repeat. Lényegében a blog egy táncversenyről szól, arról, hogy egy csapat hogyan illeszkedik be és egy kedves románc is beleszövődik a másik főszereplővel, Zayn Malikkal.

Az elkészült kinézet:A blog megtekinthető az alábbi linken: xxx

2015. május 3., vasárnap

Átalakultunk

Bonjour!
Igen, tudjuk két hónapot bírt ki nálunk a mostani design is, de úgy éreztem ideje lecserélni, mert már tudok jobbat is alkotni és miért pont a saját blogomon ne mutassam ezt meg? Ezúttal is egy tavaszias designt szerettem volna elhozni nektek, remélem sikerült, annak ellenére, hogy nem a szokásos sárgás-zöldes design köszön vissza a blogon. Ezúttal ezt a designt már szeretném nyárig megtartani, remélem ezúttal elkerüljük az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket. Amíg ritkábban jelentkeztünk én ezen a kinézeten és egyéb másik két rendelésen munkálkodtam, s munkálkodok most is, Barry pedig szintén designt készített egy most induló bloghoz.
A kinézet megújulásán kívül már régebb óta a fejemben motoszkál, hogy jó lenne végre újra aktívvá tenni a kritikarendelést. Mostanra eldöntöttem, hogy igen, el fogok vállalni kritikákat, de csakis kinézetről. Itt is meglesz a limit, egyszerre 4 darab lesz elfogadva, majd mikor minddel végzek akkor lesz újra aktív. Nem merem bevállalni, hogy a történetről is írjak kritikát, mert nem vagyok egy profi író és nem is lenne erőm végigolvasni a 60 fejezetes blogokat. Meg lehet oldani azzal, hogy csak az elejét olvasom vagy csak a végét, de ha az előbbit teszem, akkor lehet azóta már fejlődött, ha pedig az utóbbit, akkor pedig nem értem a sztori lényegét. Sajnálom, csak azt merem bevállalni, amiben úgy érzem otthon vagyok és szívesen írok róla. Összeszedett kritikákkal fogok szolgálni, nem pár mondatos bejegyzéssel, amiből semmit sem fogsz fejlődni. Tehát az első négy kritikakérőt fel is írom, majd pedig a későbbiekben jelentkezek is a kritikákkal. Barry nem tudom, hogy mikor fogja újra aktívvá tenni a kritikákat, hiszen ő már a legelején sem szeretett ilyesfajta bejegyzéseket írni.
Ennyit az újításokról egyenlőre. Barry hamarosan fog nektek hozni bejegyzést a legújabb rendeléséről, majd pedig további cikkekkel és segítségekkel is fogunk érkezni. Tudjuk, egyre ritkábban vagyunk a blogon, de higgyétek el, amikor csak tudunk jelentkezünk! 
A kinézetről véleményeket nagy örömmel fogadok kommentben, chaten, egyéni, valamint közös askunkon is.
Ölelés, 
Naomi B. & BarryC.