2015. január 26., hétfő

1 éves a blog

Bonjour!
Igen, január 24-én lett a blog egy éves. Felfoghatatlan számomra, hogy tavaly ilyenkor már 2 napja a blog tulajdonosa voltam. 
**********
Rengeteget jelent számunkra ez a blog. Emlékszem amikor először megfordult a fejemben, hogy egy design blogot kéne nyitni, majd rá pár napra elhatároztam, hogy ténylegesen megteszem. Megteszem és a mindennapjaim részeivé fogadlak titeket, olvasókat, a két szerkesztőtársam és magát a blogot. Immáron hárman vezetjük a blogot és hárman árasztunk el titeket különböző bejegyzésekkel, játékokkal és különböző segítségekkel. Sajnos semmilyen nagyszabású játékkal nem tudtunk készülni nektek, e szép napra, de Madison egy remek ötlettel állt elő, amelyben ti is részt vehetettek és garantálni tudom, hogy senki sem fogja megbánni a részvételt. 
Ebben az évben 200 feliratkozóval és 60.000+ oldalmegjelenítéssel gazdagodott a blog és persze mi is ezernyi szeretettel. Köszönjük, hogy gondoltok ránk, hogy biztattok és szebbé tudjátok tenni a mindennapjainkat! Nagyon nagy hálával tartozunk nektek. Nem szerettem volna ezt a bejegyzést ilyen "érzelmesre" megírni, de nem tudom megállni, hogy ne írjam le 100x a köszönjük szót. Minden egyes dicséretet, biztatást és kritikát is köszönünk.♥ Már nagyon régóta vártam, hogy ezt az idézetet ki tudjam írni. A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.
Sajnos, ez csak egy rövid bejegyzés lett, de meg szerettük volna köszönni, hogy vagytok nekünk! Reméljük még sok ilyen évet fogunk magunk mögött tudni. 
Hatalmas ölelést küld mindenkinek,
NaomiB. & BarryC. & Madison G. Wyla

És most minden egyes feliratkozónknak szeretnénk küldeni egy köszönetet: 
(213, meg is lehet számolni:DDDD)
Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ Köszönjük!♥ 

2015. január 25., vasárnap

A Hónap Zenéje - Január

Hey Ho!

Sajnos van egy rossz hírem számotokra; holnap Hétfő... megint. De hogy ne legyen annyira kín keserves az új hét első napja, szeretnék szolgálni nektek pár "jó hírrel". Legalábbis remélem, hogy örülni fogtok neki! :) 
Az első, hogy hivatalosan is lehet tőlem kritikákat, ajánlókat, illetve interjúkat kérni. Előre bocsájtanám azt is, hogy az utóbbi kettő felől mi, a szerkesztők döntünk. Ha érdemesnek látjuk a blogot arra, hogy ajánljuk másoknak is, megtesszük. De persze, a döntésről mindenféleképp értesítünk majd! :) 
A másik jó hír pedig, hogy szeretnénk indítani egy új, apró projectet. Ez nem feltétlen kapcsolódik az íráshoz, de azért mégis köze van egymáshoz a két dolognak. A téma pedig nem más, mint "A Hónap Zenéje".  Saját tapasztalatból tudom, hogy a zene nagyon inspiráló tud lenni egy-egy bejegyzés megírása során. Egy olyan eszköz, amivel kifejezhetjük az érzéseinket, és egy kis fényt vihetünk a mindennapokba! 
Most pedig mi, a szerkesztők szedtük össze a januári kedvenc slágereinket, remélvén, hogy ettől szebben kezdődik majd a hét, és ösztönöz majd titeket az írásra! :) Ha pedig te is szeretnéd megosztani velünk kedvenc számaidat, lehetőséged van rá email formájában (eternalwonderlanddesign@gmail.com vagy éppen rebekabenes@gmail.com). Csak annyit kérünk, a dalhoz írjatok pár sort is, arról, hogy miért szeretitek az adott slágert.

Limit - BarryC.

Csak egy kis szösszenet lesz ez a bejegyzés, aminek a tartalma csupán két dolog:
- Ne rendeljetek teljes dizit, beteltem.
- Madison G. Wyla vállal kritika-, ajánló-, interjú- rendeléseket.

Szép estét a továbbiakban Wonderek! Kitartást a suliban! xx

Filmajánló - A beavatott

Haii!
A mai bejegyzésben egy filmajánlót hoztam nektek - amit igen régen tettem fel -, remélem olvashatóan szedtem össze a gondolataimat a filmmel kapcsolatban.

Divergent - A beavatott

Véleményem a filmről:
Elsősorban ki kell, hogy emeljem i-m-á-d-t-a-m. Eleinte, mikor a trailereket néztem youtuben,
mindig elkapcsoltam e filmnek a traileréről. Vagyis, inkább csak a második részéről, ami idén márciusban fog megjelenni. Viszont, most a Beavatottról beszéljünk.
Tegnap sikerült letöltenem a filmet, hosszas gondolkodás után. Fogalmam sincs, miért határoztam el magam ilyen gyorsan, de hirtelen annyi helyen kezdtem látni a borítóját, hogy egyre kíváncsibb lettem. Szerencsére egy órán belül lejött a film, így már este tudtam is nézni. Csak a közepétől mondjuk azt inkább a végétől kezdtem el nézni, mert valójában már kedvem nem volt ily' késő este. Viszont kisebb-nagyobb belepörgetésekkel végig néztem azt a pár percet a végéből, és esküszöm nagyon megfogott. Egyszerűen maga a történet, amiről szólt az egész érdekes volt, és izgalmas. Nem tagadom, legszívesebben még hússzor megnézném, annyira tetszett. Nos, mivel az este nem az elejétől néztem, így eldöntöttem, hogy a mai napon megnézem, de rendesen, elejétől-végéig. Ezt sikeresen be is tartottam, és megnéztem azt a bűvös pár percet. Alapjába véve sosem nézek akció filmet - ha ezt mondhatjuk annak -, de nem bántam meg, hogy most kivételt tettem. Eseménydús, nem unalmas, összefüggő filmmel nézünk szembe. A karakterek kidolgozásáért is oda voltam, nagyon jó személyiségekkel ruházta fel az író Őket - hisz tudjuk, ez egy megfilmesített regény -, amit a kiválasztott színészek is tökéletesen játszottak el. Észrevehető volt benne, hogy maga a főhősnő nem csupán a jóval néz szembe, hanem a rosszal is. Tehát az élete nem csupa boldogság, hanem megpróbáltatás is. SPOILER Ezt bizonyítja az a jelenet is, ahol harcolt Tris egy társával a csoportban. Nem nyerte meg egyik párbajt sem. Viszont egyre magasabbra került azon a bizonyos rangsoron. Már alig várom a második részének érkezését, aminek a címe: Insurgent (Lázadó) Premierje: 2015.03.21 

Rövid tartalom:
Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.
Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

Adatok:
• Eredeti cím: Divergent 
• Magyar cím: A beavatott (Pontos jelentés: Elfajzott)
• Író: Veronica Roth
• Film megjelenése: 2014.03.21
• Kötetek száma: 3
• Kötetek címe: A Beavatott, Lázadó, Allegiant
• Műfaj: Sci-fi, akció
• Filmrendező: Neil Burger
• Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet

Kötet borítók:Általam készített videó:
Mivel nagyon megtetszett a film, és a két főhős (Tris és Four),így arra gondoltam, hogy csinálok egy kis videót róluk Ellie zenéjére. Köszönöm a figyelmeteket, remélem a videó is tetszeni fog! xx
2015. január 20., kedd

Élményeim a központival kapcsolatban

Bonjour!
Most nem egy design bloghoz illő bejegyzéssel érkeztem, de úgy gondolom felfogható ez is egy cikknek. Nem tudom, hogy mennyire lesz hosszú ez a bejegyzés, de mindenképpen le szerettem volna írni, hogy nekem hogyan is játszódott le a központi napja, hiszen bármennyire nem egy érettségi, de egy nyolcadikos/hatodikos/negyedikes életében nagyon fontos szerepet játszik.
Gondolom rengeteg olyan blogger van, aki már írt központit, akár ebben az évben, akár már régebben. Mindenki élményét ezzel kapcsolatban ezer örömmel fogadom komment formájában!:)
 Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki már a felvételi előtt 1 héttel is csak azt hajtogatta, hogy nem lehetséges, hogy ezen a héten már megírom. Szinte mondhatjuk úgy, hogy váratlanul ért a szombati nap. Rengeteg véleményt olvastam magáról a felvételiről, hogy mégis hogyan játszódik ez az egész, milyen nehéz és a többi. Igen, eléggé kettős érzésem volt utána, mert rengeteg ember írta azt, hogy számára nagyon könnyű volt, de mégis sokan írták azt, hogy nekik nem ment.
Ahová suliba szeretnék menni oda a felvételi igen kemény részét képezi a központi, így muszáj volt elfogadhatóra írnom, hogy legalább a legkönnyebb tagozatra fölvegyenek, annak ellenére, hogy egy nagyon nehéz szakot írtam be első helyre.
Eljött a szombati nap, hamar keltem föl, mert nekem egyrészt be is kellett utaznom a suliba, másrészt nagyon izgultam, így aludni már nem tudtam. Mikor elindultunk volt bőven időm lenyugodni és amikor megérkeztünk hihetetlen, de nagyon nyugodt voltam. Mindenkin láttam, hogy menten kiugrik a szívük, én pedig fel sem fogtam. Negyed órával a kezdés előtt be lehetett menni és amíg neki nem álltunk addig az adott tanárral akivel írtuk beszélgettünk, hogy kicsit megnyugtasson minket.
Az első háromnegyed órában - mint tudjátok - a magyart írtuk meg. 20 perc után nekikezdtem a fogalmazáshoz, hogy nehogy ne legyen rá időm. Első tanácsom minden jövő ilyenkor felvételizőnek, hogy nem elég az a 15 perc amit a lap elején írnak, hogyha egy szép és tartalmas fogalmazást szeretnél. Utána visszatérhetsz a feladatokra, de szerintem rosszabb egy nem kész fogalmazás (-10 pont), mint egy nem kész feladat, ami maximum -4 pontot jelenthet.
A következő háromnegyed órában - előtte persze 15 perc szünettel - írtuk meg a matekot. A diákok 80%-ának rosszabbul sikerül a matek, hiszen az nehezebb is. A mostani felvételi jelentős mértékben eltért az előzőktől, ami már a matek első feladata során is tudatosult bennünk. Az én matekom is rosszabb lett, mert nem vagyok egy matekzseni (csak hát tanulni azt is kötelező, ami nem a szívünk csücske), szóval mindenkinek egy nagy pacsi, aki a sorstársam. Szerintem az egyértelmű, hogy folyamatosan egyre nehezebb feladatokkal állunk szemben, de van akinek az első a könnyű, van akinek a hatodik. Mindig nézzétek végig, hogy milyen feladatok vannak, mert hogyha egyen sokat gondolkodsz, akkor a többire nem marad időd, amit lehet meg tudtál volna csinálni.
A felvételi megírása után egy- két órával közzé is rakják a megoldókulcsot. Ne kövessétek el azt a hibát, mint én, hogy anélkül nézitek végig, hogy a pontokat megnéznétek, mert elég ijesztően hat amikor meglátod, hogy ez sem jó, az sem jó és ez már a harmadik. Teljesen egyedi módon pontozzák ,így lehet egy egyébként hat pontos feladatnál is csak hármat tudsz szerezni. Ülj le azonnal utána és bármennyire rossznak érzed, ne félj összeszámolni. Ezáltal csak megnyugodni fogsz, mert higgyétek el, hogy csak jobb lehet, mint amire számítasz. Ne a felvételi után pár napra nézd meg, mert akkor már nem emlékszel a legtöbb dologra és most, hogy újra megnéztem azonnal 5 ponttal kevesebbet számoltam, mert nem emlékszem, hogy mit írtam. Utána úgyis megtudod, hogy ténylegesen hány pontod lett, de besaccolni betudod.
Ezt a bejegyzést következő évben ilyenkor újra be fogom linkelni minden felvételizőnek, hogy hátha tudok vele segíteni.
Köszönjük szépen mindenkitől a jókívánságokat és, hogy gondoltatok ránk! Nagyon sokat jelent számunkra! 
Ne feledd el, hogy véletlenül se izgulj! Ahogyan hozzáállsz úgy fog sikerülni. Csak pozitívan! 
Minden a jövőben szóbelizőnek is sok sikert kívánunk! Február közepén rám is ez vár. 
Hogyha már írtál felvételit oszd meg velünk, te is a tapasztalataid!
További szép napot mindenkinek! xx

2015. január 18., vasárnap

Múlt és Jelen találkozása! avagy az elsö cikk Madisontól

Hey Ho!

Nos, itt is lennék! Új év, új design a blogon, és a meglepetés tag, alias Én, Madison G. Wyla. Nem tudom, mit is mondhatnék magamról. Azt hiszem, kicsivel több mint egy éve kezdtem el írni, szóval még én is kissé zöldfülű vagyok a blogger világában. Nem állíthatom szikla szilárdan, hogy a nap huszonnégy órájában, non stop elérhető vagyok itt, mert a gimnázium első éve nem a rengeteg szabadidőről szól, hanem sokallta inkább a sok-sok tennivalóról. Mindezek ellenére remélem, hogy tudok nektek valami újjal szolgálni, és örömeteket lelitek a soraim olvasásában. Hiszen azért kezdtem el írni, mert ilyenkor mindig egy másik, lenyűgöző világba csöppenek, amit mindenféle képen szeretnék megosztani Veletek is. Kár lenne elszalasztani! :) 
Ám most nem magamat szeretném a középpontba helyezni, hanem egy olyan témát, amivel a bloggeren még nem találkoztam, de mégis úgy érzem, érdemes lenne beszélni róla. És még mielőtt elkezdeném, szeretnék köszönetet mondani a magyar tanáromnak! Nélküle én sem nyitottam volna efelé, hanem futni hagytam volna egy remek lehetőséget.

2015. január 16., péntek

Központi-írásbeli

Hey-hoo!
Pusztán szerettem volna a szurkolásotokat kérni a központihoz, mint matekkal, mint magyarral együtt. Tudom, ez nem blogos bejegyzés volt vagy egyéb, de számítok a "biztatásaitokra", hogy gondoltok rám is(!) 11:00-kor és 10:00-kor. Persze én is ugyanúgy drukkolok és szurkolok a központit íróknak. Szóval, kívánjatok sok sikert!

Ezer csókot és 
kitartást kívánok nektek!

2015. január 12., hétfő

Letisztulva

Üdv!
Elsősorban szeretném üdvözölni a blog egyik új társát, Madison G. Wyla-t. Remélem az itt töltendő napjaid remekül fognak elsülni, s sokáig velünk maradsz.
Másodszor pedig szeretnék elnézést kérni, hogy rég hoztam nektek bejegyzéseket. Tudjátok okát, hogy miért is nem írok sűrűn;

  • Központi felvételi
  • Félévzárás
  • Géphiány
  • Ihlethiány
Persze ez nem indok arra, hogy egy bejegyzést is írjak nektek, ugye? Teljesen megértelek titeket, hogy ahányszor felléptek ide, alig láttok frisset. Ezt persze már askon is megkérdeztétek, szóvá tettétek. Tudjátok, hogy mi  s z e r e t ü n k  nektek frisseket hozni, segítségeket írni ki, cikkeket. De értsetek meg bennünket is! 

Üdv új design!
Mint azt már Naomi is említette, és láttátok is, a blog új ruhát öltött, ami a szürke-kék színben pompázik. A designt Naomi készítette, egyes egyedül - persze néhány tanáccsal és segítséggel én is -, így én itt is szeretném megköszönni ezt a csodálatos munkát, amit kiadott a kezei közül. 

Üdv új év, új én!
Mivel voltam olyan lustácska, hogy néhány rendelésnek nem jutottam el a végére, így úgy gondoltam, hogy az idei évben elejétől-végéig elkészítem az én hozzám érkezett rendeléseket. Új év alkalmából szortíroztam egy kicsit a mailjaim között, így a nagyon régi rendeléseket kitöröltem, így mától kezdve tárt karokkal várom a rendeléseteket minden témában - ami fel van tüntetve -, persze a megadott kérésért cserébe.
Még mindig áll az a rendezettség nálam, hogy nem vállalok egyszerre 20 rendelést. Így minden témából MAXIMUM 2!!! TEHÁT 2(!!!) rendelést rendelést vállalok el. Ha betelt az a két hely, akkor az utána következő rendeléseket automatikusan törlöm. Most is elmondom, hogy amik erre a sorsra jutottak, azokat el se olvastam. Mindig kint lesz frissben remélhetőleg hogy mi telt be, és mi szabad. Ezért kérlek járj utána alaposan a dolgoknak, mert elképzelhető, hogy inaktív vagyok holott jöhetnek a rendelések, esetleg fordítva. Illetve; ha az emailodra kapsz egy automatikus választ; Azt olvasd is el! Nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy miért nem írok vissza, hogy miért nem csinálom meg az általad rendelt dolgot. Nem csupán viccből állítottam be, hanem tájékoztatás okaként. 
Tehát, ha az automatikus válasz után nem kapsz 5 napon belül egy személyes választ tőlem, akkor a rendelésed:
- Törlésre került, elolvasás nélkül.
Ha viszont kapsz egy értesítő levelet, hogy: " Üdv x/y! A rendelésed felkerült a várólistára, így kérlek légy türelemmel... " stb. akkor az azt jelenti, hogy te belecsúsztál még a limitbe, így 10 napon belül elkészül a rendelésed (maximum 20 nap). Mivel csak kettőt fogadok be a postafiókra, így automatikusan elég lesz ez a napszám, hogy elkészüljek vele. Természetesen minden témának megvan a maga napi határideje. 

Ami várható tőlem az elkövetkezendő heteken.
Tudom, hogy sokszor szóvá teszitek, sőt talán utáljátok is, hogy mindent időhöz kötök/kötünk (szerintetek meg nem tartjuk be őket), de most még is újra listáznám, hogy mi és mikorra várható. (PS.: Az, hogy nem tudjuk a kitűzött időre meghozni a bejegyzést, az késleltetve lesz. Vagyis magánügyek miatt nem került frissítésre)

1. Ask.fm a névtelenek, gyűlölködők birodalma! - avagy miért is jó/rossz az ask.fm itt bloggeren. [VÁRHATÓ: 2015.01.20]
2. Közvélemény-kutatás - Hol volt, hol nem volt.... [VÁRHATÓ: 2015.01.25]
3. Szoksz vagy szöksz? [VÁRHATÓ: 2015.01.30]

Kitartást a sulihoz!
BarryC. xx

2015. január 11., vasárnap

Új tag a csapatban

Bonjour!
Igen, új taggal bővült csapatunk és immáron nem ketten, hanem hárman fogunk a mindennapokban számotokra rendeléseket, cikkeket, kritikákat hozni. Hogy ki is az új tagunk? Szerintem nem is húzom tovább a szót és bejelentem új tagunk bloggernevét. Csapatunk harmadik tagja Madison G. Wyla lett. Sajnálatos módon ma ő nem tudott nektek hozni bejegyzést,  de megígérte, hogy egy hasznos cikkel fog érkezni a jövőhét folyamán, ahol be is mutatkozik.
Mindenkinek további szép estét kívánunk és kitartást a jövőhétre!

Manapság már mindenki kódol - Mint a délibáb

Bonjour!
Amennyiben jó bloggeren járok szerintem mindenkinek feltűnt, hogy a legtöbb blogger egyik pillanatról a másikra a nulláról profi kódolóvá érett. Tudtom szerint ennek az esélye egy a millióhoz, bár lehet hirtelen megjelent álmukban egy profi kódoló és belevéste a kicsi buksijukba, hogyan is kell kódolni. El kell fogadni a szomorú igazságot, hogy ha te nem vagy képes felmutatni érdekes kódokat, nincs különleges sablonod te egy senki vagy. Itt már nem elég, hogyha egy szép fejlécet összedobsz az alapra. Sajnos elérkezett ez az idő és erre rengeteg blogger rájött, majd pedig a deviantart oldalt (amely gyönyörű sablonjairól híres) vették célba. Most megkérdezném ez mire is jó? Emberek! Bloggerek! Hol van a régi megbecsülés amit egy fejlécért kaptál? Hova tűntek azok akik régen olyan szépen felvirágoztatták a bloggert?
Úgy gondolom ez már nem normális dolog. Magadnak akarj teljesíteni, ne pedig a - sajnos igen  elszaporodott - design blog szerkesztőinek. Ne érezd magad alsóbbrendűnek, ha nincs különleges kinézeted, egy egyszerű, de mutatós design is megteszi, az is lehet gyönyörű! Hogyha rossz kritikát kapsz, ne sértődj meg, fogadd meg a tanácsot és fejlődni fogsz. Mindenki képes fejlődni, csak idő kell hozzá!
Másrészt pedig azokhoz szólok, akik szépen át tudják kódolni, de inkább nem teszik, mert az nem eredeti vagy pedig lopással is megvádolhatnak. Egyetlen problémám pedig az, hogy azok állnak neki a másiknak, hogy másolta aki még a fejléc kicserélésére sem volt képes! Térjetek már észhez. Mi lesz, hogyha meglátja a készítője? Minden egyes szerkesztő ezer örömmel készíti el a segítséget másoknak, de amikor meglátja, hogy amivel ő több órákat dolgozott valaki átalakítás nélkül rádobja a blogjára, forrás nélkül (!) belegondolhattok mit fog érezni. Majd amikor megunják azt, hogy csak lopni tudják a sablonokat az emberek akkor eltűnnek szépen, lassan és nem lesz kitől beszerezni az új designt.
Ez olyan lett, mint a rengeteg fanfiction. Hasznosak (olvashatóak), de mégis rég nem az eredetiségről szólnak. (vannak kivételek) 
Ennek az egésznek áldozatai is vannak. A rengeteg design blog tulajdonos beállítja sajátjaként a gyönyörű kinézeteket, fejléceket és a rendelő pedig tudatlanul hálálkodik érte, hogy milyen gyönyörű és mennyire köszöni a munkáját. (már aki, de ez egy másik téma)
Miért kell úgy blogot nyitni, ha két képet nem tudsz szépen rápakolni egy képre? Ez olyan, mint a délibáb, gyönyörűnek tűnik, majd mikor közelebb érsz jössz rá, hogy csak a képzeleted játszott. Majd amikor a rendelő kér egy kritikát megkapja a rengeteg bántást és rádöbben, hogy szépen átverték. Ne gondold azt, hogy el tudod hitetni, hogy 11 éves létedre (megtörtént példa) profi kódoló vagy. Ehhez ezer meg egy oldalt kellett áttanulmányoznod, olyan iskolába kellett járnod. Én sem vagyok még profi, mert nem jártam ilyen iskolába (remélhetőleg jövőre nem ezt fogom írni), de átnéztem azt az ezer meg egy oldalt, végignéztem mi mit jelent, milyen színt hogyan lehet állítani, hol lehet méreteket átállítani, betűtípusokat, lekerekíteni dolgokat és a többit, mert mire leírnám besötétedne. Ebben semmi egoista nincs, ezt magamtól tanultam meg és csak azt írom amit én ténylegesen tudok.
Egy perc néma csend az ezt fel nem fogó szerkesztőkért, az áldozatul esett rendelőkért és a ténylegesen jól kódoló, de félő szerkesztőkért.
Őszintén szólva le merem fogadni, hogy ezt már másik blogon is boncolgatták, ebből én egyet olvastam el és ami úgy éreztem abból kimaradt azt fejtettem most ki.
Neked mi a véleményed erről a témáról? Minden véleményt szívesen fogadok. 
 xxNaomiB.

2015. január 7., szerda

Ajánló - A leleményes Hugo

Bonjour!
Ezúttal egy ajánlóval érkeztem hozzátok, amelyet az oly' érdekes média órámon terveztem el. Még a téli szünet előtt az utolsó két órát filmnézéssel töltöttük, de bármennyire felkészültem a legrosszabbra, egy remek filmet néztünk meg, amelyet a szünet folyamán újra megnéztem. Eme film címe nem más, mint A leleményes Hugo
Írj te is véleményt, hogyha láttad! Minden hozzászólásnak örülök!:)
 
Miért ajánlom?
 Ki ne szeretne egy olyan filmet látni amelyben a filmkészítésről van szó? Én. Gondolom ezzel nem én vagyok az egyedüli, aki így áll, de ez a film teljesen más. Hangulata van, ami az elejétől fogva magával ragadja a nézőt. Maga a film George Melies filmkészítőre emlékezik meg, aki a filmben szereplő lány nagyapja volt. nem szó szerint értendő. Egyedi, varázslatos, érdekes, hangulatos, izgalmas, akciódús - ha lehet így mondani. Kitűnő forgatókönyv, remek operatőrök munkája és egy pillanatig sem gondolhatja azt az ember, hogy félmunkát végeztek, mert az animációs részekben egy apró hiba sincs. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert az olyan filmet amit én képes vagyok kétszer megnézni az igazán megfogott. 
Természetesen ez egy szubjektív vélemény, mindenki maga alkotja meg a sajátját. 

Egy rövidebb tartalom, amelyből megismerhetitek számomra miből állt a film:
(SPOILER VESZÉLY)
Filmünk elején Hugo, a főszereplő zsenigyermek sorsát mutatják be. A nem várt pillanatban történik meg az, hogy a legboldogabb részből lesz a hatalmas tragédia, amely nem más, mint főszereplőnk apjának haláli. A fiút nagybátyja veszi magához, aki egy visszafogott "lakásban" tengeti hétköznapjait a pályaudvaron, mint órafelhúzó. Hugonak megtanítja az órákat felhúzni, hogy ő nyugodtan élhesse piálós barom alkoholista életét. Főszereplőnk a történet elején apjával egy robotot akar megjavítani, amelyet a múzeumból dobtak ki, azonban apja sajnálatos halála mert egyébként nem lenne film miatt ez nem valósulhat meg. Hugo a fejébe veszi, hogy egyedül is meg fogja javítani a robotot és megtudja miért kellett apjának meghalni. Ezek után találkozik egy lánnyal, akit másodfőszereplőnek nevezek csak. A lány ugyancsak elvesztette szüleit és most a nagyszülei nevelik. A lány nyakában látja meg Hugo a szív alakú nyakláncot (hopsz, spoiler), amelyet a robot üzemeltetésének utolsó kelléke lenne. A lány hosszú vita beszélgetés után odaadja neki, majd jön az idegtépő rész, amikor nem tudod beindul e az a masina, de persze happy mindennek a vége és a gép egy rajzot készít, amin természetesen a lány, - szólítsuk nevén - Isabelle papájának neve szerepel. Ekkor indul meg a kutatás és jönnek a bonyodalmak, de persze nem egy szomorú filmről beszélünk,  így a végén rengeteg megpróbáltatás után, de a lány papája elmond mindent filmkészítő múltjáról, majd mindenki összejön mindenkivel. na jó a főszereplők nem, az durva lenne

Maga a film készítői által írt tartalom:
Órás apja halála után az iszákos nagybátyja veszi magához Hugót. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú titokban javítja a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis a lézengő gyerekeket lelencházba dugja. Szabad idejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, lévén meggyőződése, hogy az az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus lányának azonban megesik a szíve rajta. Isabelle elhatározza, hogy segít neki.

Adatok:
Műfaja: kalandfilm
2011-ben 3D-ben volt bemutatva
Rendező: Martin Scorsese
Főszereplők: Asa Butterfield és Chloe Grace Moretz

Nem akartam minden jót lelőni. Ennyi tartalom után is rengeteg újdonsággal szembesülhettek a film nézése során.
És ti mit gondoltok? Láttátok már? Osszátok meg velem élményeiteket!
Úgy érzem ez az ajánló jobban sikerült, mint a mai órán a dolgozatban. Sebaj, ha esetleg rossz lenne majd ezt eljuttatom hozzá.
xxNaomiB

2015. január 4., vasárnap

Új kinézet és meglepetés

Bonjour!
Mint láthatjátok új külsőbe bújt az oldal, amely már téliesebb hangulatú. Jelenleg óriási változások nincsenek, hiszen a rendelésekkel még nem készültünk el, így majd egy külön bejegyzésben fogjátok megtalálni az új rendszert. Azonban, mint láthatjátok a kommentelés végre helyreállt és nincs elcsúszva a blog tetejére, oldalra meg kukutyinba. Meg szeretnénk előzni a rengeteg rosszindulatú ember hozzászólásait és letisztázni, hogy a sablon egy nagyon kedves bloggertől van, aki megengedte, hogy felhasználjuk, azonban formailag és tartalmilag is átalakítottuk, így ha esetleges másolást észlelnénk nem tudnátok a ,,mivel ugyanonnan szerezte a kódot" mondattal válaszolni, így reméljük elkerülitek a számunkra és számotokra is kínos másolást, amely egyre gyakoribb a bloggeren.
A modulsávban megtalálhatjátok új, közös ask fiókunkat ahol nagy örömmel válaszolunk minden általatok föltett kérdésre! ASK
Sajnos a szünet utolsó napját tapossuk és gondolom már rengetegen félig a sírban vagytok - velem együtt - amiért kezdődik a tanítás.
Ezen segíteni nem tudunk, de egy kis jókedvet próbálunk továbbra is belecsempészni a bejegyzéseinkbe. A napokban rengeteg új textúrát gyűjtöttem be, amiket a következő héten tervezek kirakni. Kódok terén régebben rengetegen kértétek, hogy ilyen- olyan fajtát hozzak, azonban akkor ez nem tudott megvalósulni a rengeteg dolgunk miatt. Próbálom most azt is bepótolni, de tudjátok ti is, hogy jelenleg Barry-vel együtt a nyolcadik osztályt járjuk, így 17-én (szombaton) központit fogunk írni. Kérlek nézzétek el, hogyha azon a héten alig lesznek bejegyzések, mert készülnünk kell. Azonban lesz valaki aki ebben az időben is veletek lesz és újra fellendíti a kritikakérést és cikkírást.
Körülbelül 1 hete döntöttük el Barry-vel, hogy új tagot veszünk fel, akinek a fő dolga a kritika- illetve cikkírás lesz. Mivel nem akartunk idegent bevenni így egy ember mellett döntöttünk aki bele is egyezett. Azóta kellően megismertük egymást hárman, bár már az előtt is igen jó kapcsolatunk volt. Nem húzom tovább az időtöket, de azt még meg szeretném veletek osztani, hogy az új tagunkat január 10-én ismerhetitek meg, ekkor fedi fel önmagát. 
Az új kinézettel kapcsolatban ezer örömmel fogadok kommenteket, chaten véleményeket és esetleg askon normális hangnemben megfogalmazott kritikákat is! 
További szép napot kívánunk mindenkinek!