2014. augusztus 26., kedd

Teljes Design - Nora

 Elkészült teljes design Nora részére! xx (a satírozás vészmegoldás volt :DD)

 

A blog linkje: *****

Kritika - The Maffia

Hey!
A mai napon kért tőlem egy lány kritikát blogjára, és örömmel fogadtam azt. Megjegyezném, hogy kritikákat nem nagyon akarok vállalni, de egy darabot mindig elfogok, és ott lesz a várólistán. Remélem hasznos számodra a kritikám.^^ Xx.Fejléc:
Szóval, kezdeném a fejléccel a kritikát. A színvilága a háttérben elhelyezkedő elemeknél szerintem hangsúlyozó, érdekfelkeltő. Viszont a karakterek színezése, illetve kivágása böki a csőröm. Az előtérben elhelyezkedő Selena Gomez kép kivágásával gond nem lenne, de látszik a fehér rész, ami még valószínűleg a kép hátteréből maradt. Azt ha teheted, javítsd ki, és a fejléced máris szebb lesz. A jobb alul és a főkép mellett elhelyezkedő másik két képnek is ugyanígy a kivágása a baj, de a színe is. Ha egy fejlécet színesben szeretnék elkészíteni, akkor a karakterek képei is színesben jelenjenek meg. A helyedben ezt is javítanám. A cím kellő méretű, feltűnő. 

Kinézet:
Kezdjük a háttér színekkel, bejegyzés hátterével. A piros és a kék köztudottan kedvelik egymást, mint színek. Ezt nagyon szépen alkalmaztad a designél - ha te készítetted - Egyedül a modul háttérnél érzem azt, hogy kicsit széles lett a méreténél. Kicsit kicsinyíthetsz rajta! Viszont a tetején, amikor a blogot megnyitottam köztudottan felfigyeltem arra, hogy a blog, azaz a fejléc és történet jóval lejjebb található meg. Nem tudom, hogy a kódod oka-e, vagy sem, de a legjobb megoldás a javítása lenne. 

Modul címek, kinézetek:
A bejegyzés dátumának címe kissé eltűnik a bejegyzés címe mögött. A legjobb megoldás erre is a kicsinyítés lenne. A betűméret az én szememnek megfelelő, de elképzelhető, hogy egy mérettel feljebb is állíthatod. A színe is eléggé látható, de még sem tűnik ki a blog színvilágából. A modulokban nincs nagyobb belefűzésem, szép kódokat találtál, de a méretéből levehetsz egy kicsit. A csetet a kék és a piros szín mögé bújtatnám, így nem lenne az egyszerű, sablonos átlátszó témájú. 

Történet:
Az éjszaka miatt, s fáradtság okaként nem olvastam el az összes részt, pusztán a prológusodat. A kezdéseddel egy aprócska bibit szúrtam ki. Én úgy tanultam meg a prológus írást, hogy sosem kezdek úgy, hogy " Ez a blog... Ez a blog erről szól....". A prológus első mondata a lány múltjáról, hátteréről ad betekintőt, vagy is azt, amit jelen esetben az elrablása előtti, vagy az napi napon tett. 

" Nagy szerencsétlenségére!! Ugyan is be esteledett és el rabolták a lányt! Nem is akárkik az LA-i maffiózók!! "
Úgy vélem, hogy ezt a mondat részt egy másikkal is helyettesíthetted volna. A mondat végére blogokban, prológusokban, bemutató részletben nem szoktunk dupla " ! " jelet tenni. Elég egy is. Én így fogalmaztam volna meg a te helyedben.

" Szerencsétlenségre egy sötét éjszakán, úton hazafelé egy maffiózó csapattal találta szembe magát... "

 Úgy vélem a prológusodban a lényeg, a kulcs megtalálható, viszont megfogalmazásilag eléggé furcsa. A felkiáltójeles hibákat elnézve is vannak néhol alig összetett mondatok, és értelmetlenek is. Illetve a címben elvétett hibára szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a Maffiat két " f "-el írjuk. :) Viszont ahogy mondani szokták, egy kis gyakorlással bármit elérhetsz. Amint láttam már gyűlnek a feliratkozóid, és a részeid is szépen jönnek folyamatosan. Nem olvastam őket, de biztosra veszem, hogy ahogy jönnek az újak, egyre jobban megírod őket. Ne add fel az írást, hiába is mondják , hogy nem a legjobb. De az. Az is lehet!

További szép blogolást, kitartást az iskolához és kellemes hetet! Xx.
 
 

2014. augusztus 25., hétfő

Blogskins - Avagy hogyan is használjuk?

Hey!
Facebookon egy lány kérte könyörgött, hogy készítsek egy rövid kis útmutatót Blogskins-hez. Mivel nem volt se türelmem se kedvem képekben és mondatokban megfogalmazni a lépéseket, így egy rövid tutorial mellett döntöttem. Remélem az, aki kérte látta/látja és hasznára válik, illetve másnak is. Esetleg ha valakit érdekelne szerény csatornám, az az alábbi linken utoléri. Örömmel fogadok újonnan érkező feliratkozókat, nézőkét és véleményezőket! ^^ Ha hasznos volt számodra is a tutorial, pipálj és lájkolj Youtuben. Xx.

A videót állítsátok be HD-re / 720p /2014. augusztus 21., csütörtök

Köszönet - Blogger Award

Bonjour!
Hatalmas köszönettel tartozunk nektek, hiszen a mi oldalunk nyerte meg a Legkedveltebb design blog 2014 kategóriát 130 szavazattal! Ez azt jelenti, hogy a következő évben mi leszünk azok, akik ezt a versenyt megrendezzük. Mind a 130 szavazónak üzenjük: köszönjük!!
Emellett annak is hatalmas köszönet aki jelölt minket a versenyen!
El sem hiszem, hogy ilyen remek design blogok között versenyezhettünk és még nyertünk is. Az összes többi résztvevőnek is hatalmas gratuláció! Várunk mindenkit a jövőévben újra a II. Blogger Award-ra amely augusztus elején lesz megrendezve. 
Köszönjük a díjat Lana! Nagyon sokat jelent számunkra.


2014. augusztus 18., hétfő

Manipulációs képek #1 - Önreklám

Hey-hoo!
A mai napon neki kezdtem a manipulációs képek gyártásába, így már volna is két darab amivel elő drukkolhatok! Ezek nem vihetőek, magamnak csináltam Őket. A rendelési listán még nincs fent, hogy ilyet is lehessen rendelni, egyenlőre nem szeretnék vállalni. Illetve, ha van kedvetek akkor lessetek be a Deviant-ra. Itt lenne a linkje az enyémnek, nézzetek körül^^ Katt ide 

Manipulációs képek //könyvborító használatra is//Random fejléc // After - H.F. fanfiction ; Hessa //
2014. augusztus 17., vasárnap

Változás!

Bonjour!
Kérünk titeket, hogy szavazzatok az oldalra, ha szeretitek az alábbi linken. A szavazás újrakezdődik így mindenkinek újra kell szavaznia, aki eddig megtette. Köszönünk mindent!

Eternal Wonderland Design Törvények - Amit minden blog megemlít

Hey-hoo!
Ígéretemhez híven, itt is volna az EWD törvény lista, amit mindenki megtalál minden egyes design blogon rövid sorokban összefoglalva, a lap alján. 10 pontot fogok nektek írni, amit ha adódik gyarapítani fogunk.
Arra kérem azokat a designeseket, akik feljárnak ide, hogy tegyék ki oldalukon külön bejegyzésbe-külön modulba-külön oldalba ezeket a pontokat, természetesen megjelölve benne minket! Reméljük, hogy nektek szerkesztőknek is hasznos eme pár pont, és összefoghatunk így az sablonosság és lopás ellen! xx.


Eternal Wonderland Design / ill. Design blogok / törvényei.


  • Tisztelem az általam kiválasztott szerkesztő nekem szánt munkáját, nem nyilvánítom ki sajátomként, nem változtatok rajta!

  • Más szerkesztő által készített modul kódokat, design kódokat nem lopok el, nem írok ki forrás nélkül.

  • Történetet író blogger saját, kitalált történetét nem használom fel saját blogomon, nem címezem át, s nem javítok rajta!

  •  Magam érdekében nem keresek viszályt, nem sértegetem a tisztelettudó szerkesztőt!

  • Nem használom fel más szerkesztő nevét, nem nyilvánítom ki magam az Ő személyében, nem intézkedek, nem szerkesztek.

  • Nem trágárkodok, nem viselkedek tiszteletlenül egy igényes blogon, vagy épp bármely másikon.
 
  •  Tiszteletben tartom más ember munkáját, nem bántom meg. 


  •  Problémámat illedelmesen, nem tiszteletlenül nyilvánítom ki. / nem tetszésemet /


  • Nem másolom le a már létrehozott design blogot, történetes blogot.


  • Ha bármilyen kódot felhasználok bármilyen design oldalról, mindig jelzem a készítőjének, hogy hol használtam fel.


Ha egyetértesz a törvényekkel pipálj, ha neked is van egy nem említett gyakori eseményes törvényed kérlek írj megjegyzést. Fogjunk össze Mi design blogosok. Tedd ki te is a blogodra forrással a törvényeinket!

Eternal Wonderland Design
                                                                 team xx.

Hangulatos Design Titka #5

Hey-hoo!
Egy napos késéssel ugyan, de itt van a " Hangulatos Design Titka " 5. felvonása. A tegnapi folyamán személyes ügyek miatt nem sikerült felrakni, de szerencsére ma már sikerrel jártam. Illetve, akik facebook-on találnak meg a valódi nevemen, és ott írnak rendelés ügyileg, azoktól itt kérem, hogy ott NE írjanak, ugyanis az üzenetük elveszik a többi között s elfelejtem, hogy rendeltek. Ezért jobb megoldás az e-mail. Nos, csapjunk is a lovak közé!


 Hangulatos Design Titka #5

Eredetiség:
Az eredetiség célja a blogunk szebbé és nem sablonossá tevése. Ahhoz, hogy ezt megtartsuk mindenféleképpen olyan modul kódokat, css kódokat kell használnunk, amik sehol máshol nem találhatóak meg, pusztán a készítő oldalán. Ezt követjük végig az összes design csere folyamán. Egyre több blogon található meg a CSAK modul eredetiség. A design fajtája maga az unalmas, sablonos. Ezek közé sorolhatjuk a színeket, felépítést. Igaz, már javában jönnek az újabb és újabb CSS designek, amik szépek ezt nem is tagadom egy adott oldalon. De mi van, ha ez is sablonos lesz? Sok design-es szerkesztő tudja már a kódos design titkát. Valaki elkészíteni tudja, valaki pedig csak átalakítani. Ha csak pár szerkesztőoldal csapata tudná ezt a titkot, akkor megmaradna az eredetiség. De mivel vannak olyanok, akik ki könyörgik ezt a témát, akik addig nem hagynak békén ameddig el nem árulod azt a bizonyos állami titkot, így ez az egyediség elrepül. Ha ezt a titkot nem adnák tovább olyanoknak, akik se nem szerkeszteni nem tudnak, de még blogot írni sem akkor a blog egyedi maradna. Minek mindenkinek tudnia arról, amit más nagyon nehezen derített ki? Te is járj a dolgok után, keress az adott témák között és ne könyörögj a szerkesztőnek, hogy te tudni szeretnéd. Mert ebben az igazság az, hogy ha a szerkesztő nyugalmat akar, akkor el kell mondania a titkot.  

CSS design:
Mint már említettem, sok blogon már ezt a fajta designt használják. Széppé teszi a blogodat, " egyedivé ". De ahhoz, hogy tudd használni, meg kell tanulnod átkreálni. Ugyanis ha ezt nem tudod, akkor minek is ilyen fajta design? Ha másik fejlécet akarsz, vagy épp másmilyen színt, de ugyanezt a kódot, akkor ahhoz tudnod kell;
" hol, hogyan ". Egy tapasztalatlan író, bloggerina egy apró javítást tesz a kódban, úgy, hogy nem tudja mit is csinált, máris elrontja az egészet. Ha ez bekövetkezik, akkor a kódot törölni kell, majd újra betenni és elkezdeni az egész designt elölről. Tehát, ha te nem vagy tapasztalt szerkesztő, egyáltalán nem értesz a szerkesztéshez csak az íráshoz vagy egyikhez se, akkor ne akard tudni, hogyan kell csinálni!  Bízd a tapasztaltakra! 

Bakik, mire figyelj!
Gyakran látható olyan blog, ahol a design valamelyik részében hiba van, azaz baki. Például, te feltünteted, hogy a fejlécet te csináltad, saját kezed munkája, de a fejlécen az egyik kis sarokban ott bújik meg a szerkesztőjének a neve. Ez nem csak baki, hanem lopás, azaz sajátodként nyilvánítod az adott dolgot. Ez még a teljes design, css designél is előfordul. Ezek a bakik még megtalálhatóak a modul kódoknál, miként te készítetted a kódot, de ott van az igazi készítő neve, illetve css design készítője neve. Ezt mindig is fejben kell tartanotok! 

" Tisztelem az általam kiválasztott szerkesztő nekem szánt munkáját, nem nyilvánítom ki sajátomként, nem változtatok rajta. " 
Ilyen kis pontokat még fogok nektek hozni, ezeket én magam írtam ki kis idézet félének. Ezeket mindenhol megtalálhatod, csak nem így rövid mondatba foglalva. Ez amolyan Design Blog Törvény. A lopás súlyos cselekedet, amivel a művészt megsérted, megbántod. Nem fogja elnézni neked, hogy csak úgy magadénak állítod a dolgokat, inkább vitába szál veled, csak hogy bebizonyítsa igazát! Hogy esne neked, hogy a saját munkádat más a Sajátjaként teszi ki? Bakik közé tartozik még a színcsere. A fejléc, a háttér, a modulok minden hasonlít, összhangban van egymással. Kivéve a bejegyzés színét. Az kirívó. Például fekete-fehér a design, de a bejegyzés háttér mondjuk, türkiz kék. Vagy bármi más. Sok baki fordul elő design készítés, történet szövegben is egyaránt. Legyél szemfüles, olvasd át alaposan az általad írt részt, akár 3x-or is, csak hogy biztos légy abban, hogy helyesen írtál. Tartsd tiszteletben a mások által kiadott szabályokat, ne szegd meg azokat, mert abból csak neked lesz rossz!

Remélem tetszett a bejegyzés, és mégegyszer sajnálom a késést. A legközelebbi bejegyzésben várhatólag az EWD törvények lesznek, de leginkább azok, amik minden design bloghoz szólnak. Várhatólag a mai estén kerül ki, avagy holnap délután-este. xx

2014. augusztus 16., szombat

Blog Awards - Segítsetek

Bonjour!
Nagyon fontos dologra szeretnénk titeket megkérni! Megrendezésre került a Blog Awards, melyen hatalmas örömünkre minket is jelöltek rengeteg remek blog mellett. 
Kérlek szavazzatok az oldalra az alábbi linken a legkedveltebb design oldal kategóriában! Hatalmas öröm lenne számunkra megnyerni ezt a versenyt, vagy legalább a dobogó második vagy harmadik fokára állni. Köszönünk előre is mindent! Minden egyes szavazatnak nagyon örülünk.

2014. augusztus 14., csütörtök

Hangulatos Design titkai #4 - Sablonválasztás

Bonjour!
Újra késve, de megérkeztem a következő résszel augusztusi témánkból. A mai napon a sablonválasztásról lesz szó, mivel egyre több blogger rontja el a designt a sablon miatt. 
Itt egyenként fogom a sablonokat számotokra elemezni, hogy milyen designhoz illenek. 
Meg kell említenem, hogy rengetegen próbálják a CSS designt a sablonokkal megoldani és éppen ezzel rontják el a designt. Egy css designt nem lehet egyszerű sablonnal helyettesíteni. Hasonlót lehet alkotni, de igazán jó abból sose lehet. Így akik nem értenek a kódoláshoz azoknak jön jól ez a bejegyzés, hogy ne rontsa el a designt egy ilyen dolgon. 

Egyszerű 
Ez a designerek kedvence. A legegyszerűbb mégis legjobban kinéző sablon. Könnyen egyedivé lehet tenni és nehezen elrontani a kinézetét. Itt a háttérrel, de főképpen a fejléccel lehet játszadozni. A különböző lehetőségek a sablonon belül lehetővé teszik, hogy a sablon hátterét átlátszóvá tehessük és egy szép png fejléccel és hozzá illő háttérrel gyönyörű és egyedi lehet a kinézetünk. Mindenkinek ezt ajánlom a legjobban. 

Képablak
Ez a sablon azokhoz a kinézetekhez illik ahol nem szeretnénk fejlécet felhasználni. Nem sokat lehet rajta alakítani, s itt főképp a háttérrel és modulokkal lehet széppé tenni a kinézetet. Azonban a leginkább fontos, hogy itt a fejléc helyett a blog címének betűtípusával tudjuk feldobni az üresen maradt felső részt. 

Állati kft.
Ez a sablon számomra egy igen elbaltázott sablon tud lenni. Nagyon nem szeretem mikor az oldalak nem a modulsávban vannak és mikor megnyitom az oldalt meglátom a nagy csíkot három darab oldallal. Ezt a sablont szokta a legtöbb blogger átalakítani "css kinézetté" a bejegyzés formájának köszönhetően, azonban gyakran itt rontják el. A css design titka, hogy kódolják nem pedig átalakítják az egyik alap sablont. Igen kell egy alap, de ha csak átszínezed nem kódolod. Itt az a legjobb, ha a modulsávot minél átlátszóbbá tesszük és szép szövegdobozokat rakunk a helyére. Csak png fejlécet használjunk fel, ami minden oldalán el van homályosítva, ki van vágva, mivel nem szép ha egy egyenes szélű kép díszeleg a png fejléc helyén. Inkább fejléc nélkül ajánlom használni és úgy, ahogy az előző sablonban itt is a blog címének betűtípusával tudsz játszadozni. 

Vízjel
Ez egy számomra elegánsabb sablon. Itt a lágyabb színeket tudjuk keverni, hogy szép legyen. Itt is inkább azt tudnám ajánlani, hogy a fejléc helyett formázd a blog címének betűtípusát és szép modulokkal dobd fel a kinézetet. Egy szép háttér és jól formázott cím gyönyörű összhangot tud teremteni. 

Légies
Ez már egy bohókásabb sablon. Főleg azoknak ajánlott akik szeretik, ha a fejléc hátterében színátmenet van. A sablon széle alapból igen erőteljesen ki van emelve. Itt a sablon maga fel tudja dobni a kinézetet, így inkább visszafogott hátteret és fejlécet tudok hozzá ajánlani. 

Utazás
Sosem volt nagy kedvencem ez a sablon. Nehezen alakítható szerintem, s nehezen hozható ki belőle igényes kinézet. Persze minden lehetséges, ebből is lehet jó sablon, de ez egy nehezebb út (milyen humoros vagyok). Itt csak egyszerű háttér ajánlott, mert ha például egy inka mintás hátteret választasz a szöveg nehezen fog látszódni. Inkább egyszínű háttért tudok hozzá ajánlani és egy szép igényes fejlécet, hogy ne legyen üres. Ezen az átlátszóságon a különböző fajtáival tudunk javítani, de szerintem az egyszerű és ezek igen hasonlítanak és az egyszerűt könnyebb is formázni. 

Összegezve:
A legkönnyebben alakítható és egy igényes design alapja legtöbbször az egyszerű sablon. Nagy részük csak fejléc nélkül tud jól mutatni és van ahol szembetűnő hibákat is láthatunk. Apró dolgokkal el tudjuk rontani a kinézetet, mint például, ha az oldalakat nem jó helyre tesszük vagy nem jól keverjük a színeket. Vannak erőteljesebb sablonok, amikkel vigyázni kell, mert túlzsúfolt lehet tőle a kinézetünk. A sablonok nem css kódok, sose keverjük össze őket. 
Mindenkinek sok sikert kívánok, remélem tudtam segíteni! Ha számotokra hasznos volt kérlek pipáljatok és kommenteljetek!

További szép napot!

Elkészült teljes design - Alice Zelmyra Hodgins

Remélem tetszik a megrendelőnek! xx.

link a bloghoz: ****

#Fejlécvadász

Hey-hoo!
1 valaki jelentkezett a versenyre, 1 valaki írt megjegyzést. A fejlécet szívesen neki adnám, de a játék lényege a versengés volt. Ez így túl egyszerű. A fejléc ez lett volna, nem vihető. Egy másik sorsoláson még részt fog venni a fejléc, de ha nem is akkor magamnak fogom megtartani! xx

Ez pedig rendelésre készült egy teljes designhoz, Alice Zelmyira Hodgins-nak! 
Az alsó fejléc vihető, de tüntesd fel kérlek blogodon, hogy kitől származik, és megjegyzésbe írd meg, hogy vitted. 2014. augusztus 13., szerda

Elkészült rendelés

Balogh Flórának!
Remélem tetszik!
A fejléc PNG-formátumú, így kérlek úgy is mentsd le! Ha nem tetszik azt jelezd kérlek e-mailban! xx


Fejlécvadász #2

Hey-hoo!!
Igaz, ez a játék keveseteknek jelent valamit, nem nagy sikere volt itt az oldalon. Mivel vannak fejléceim még mindig - sok van - így azokat sorsolni fogom. Ez most nem egy 450x960 méretes hanem méretileg nagyobb. Ha szükséged van rá, megszeretnéd nyerni akkor olvass tovább!

A fejlécen szereplő karakter: Harry Styles illetve egy névtelen lány.
Fejléc színe, hangulata: Fekete-fehér-sárgás.

Ha szükséged van rá, nincs más dolgod mint megjegyzésben EGYSZER írni, hogy melyik blogodra raknád ki - linkel -, a blog tartalma, indoklás. A fejlécet akkor sorsolom ki, ha minimum 4-5 ember igényt tart rá. Ha este nyolcig nem érkezik a bejegyzés alá egy megjegyzés sem, akkor a fejlécet megtartom.

Apró részletek:Sok sikert kíván,
BarryC.

Helyzetjelentés

Hey-hoo!
Visszatértem a pár napos kirándulásról. Első dolgom itthon az volt, hogy megnézzem az EWD-t illetve a rendeléseket az e-mailomon. Örömmel láttam, hogy jöttek rendelések, de viszont vannak olyanok, amiket töröltem ugyanis abban az adott pontban épp be vagyok telve. Illetve, mindenki aki írt, az kapott egy válasz üzenetet amit nem én írtam, hanem automatikus válaszként küldte. Benne leírja, hogy ha nem kapsz személyes választ tőlem, akkor a rendelés még nem érvényes, egyszóval még nem él. Így addig nem kerülsz fel a listára. Ha nem írok akkor be vagyok telve, vagy pusztán nem vállalok rendelést. Megpróbálom az eddigieket behozni, befejezni az elkezdett design-eket, fejléceket és próbálok gyakrabban bejegyzést is hozni. Bal oldalt az első modulban egy visszaszámlálóval találjátok szembe magatokat. Azért tettem ki, hogy mindenki lássa mennyi idő is van még hátra a nyárból, ezzel jelezvén még, hogy meddig fogunk/fogok rendeléseket fogadni. Miután elkezdődik az iskola, szeretnék egy kicsit rákoncentrálni így ritkábban is fogok lenni. Így, abban a maradék 18 napban még folyamatosan " dolgozok ", utána megint pár hét-nap pihenőm lesz. Ide is teszek egy visszaszámlálót, ami igazából egy amolyan ajándék könyvborítót lehet nyerni. Neked csak annyi a dolgod, hogy amíg lenem jár az idő, addig valamiféle megjegyzést kell írnod ez alá a bejegyzés alá, hogy miért szeretnéd a könyvborítót, hol használnád fel, blogod témája. Természetesen csak egyszer írhatsz megjegyzést, így az idő lejárása után sorsolni fogok köztetek egy valakit, aki soron kívül megkapja másnap a könyvborítóját, már ha aznap este e-mailba leírja mit szeretne a nyertes. Az idő pereg, sok sikert!


2014. augusztus 10., vasárnap

Hangulatos Design titkai #3 - Kódolás

Bonjour!
A mai napon a kódolásról lesz szó. Főként ebben a bejegyzésben egy kód átalakítását szerettem volna bemutatni. Azonban előtte le szeretném írni, hogy miért jók a HTML kódok. 
A kódok igen nagy szerepet játszanak egy egyedi és szép design felépítésében. Vannak akik túlzásba viszik és keresztes kurzortól kezdve, a megfordulós borítón át a kurzorkövetőig minden megtalálható. Én személy szerint imádom az új oldalmodulokat, de amikor már a huszadik blogon látom ugyan azt akkor már elgondolkodom azon, hogy aki készítette a designt tényleg egyedinek gondolta vagy tisztába van azzal, hogy igen elterjedt. Ez a bejegyzés azoknak is fontos lehet akik nem tudnak új kódokba kezdeni, de egy kis magyarázással át tudnának írni egyet egy teljesen másikra. Egy apró átírás hatalmasat tud változtatni a kódon. Én sem vagyok profi a kódolásban, de a lehető legegyszerűbben szeretném nektek megmutatni, hogy hogyan is lehet egyedivé tenni egy kódot. 

Ez egy rövidebb bejegyzés lesz, de a legfontosabb dolgokat leírom. (Igazából egy hosszabb bejegyzésnek terveztem, de ha csatolok kódot nem menti el, sajnálom!)

A width jelenti a modul szélességét. (Pl.: width: 300px) Itt csak a számot írjátok át!
A height jelenti a modul magasságát. (Pl.: heidht: 400px) Itt is csak a számot írjátok át!
A legtöbb kódban megtalálható egy ehhez hasonló sor: ,,border: 2px solid #000"  Itt főként a modul színét tudod állítani (#000) de a fontosabb és nagyobb változást hozó dolog a solid. Ha ezt dashed -re állítod a széle szaggatott lesz. Ha dotted -re állítod akkor pontozott. 
Minden kódban megtalálható a színezés is. Ha azonban nem színt szeretnél háttérnek hanem egy kész textúrát, képet akkor annyi a dolgod, hogy ,,background: #000" -ról ,,background: url(ide jön a kép)" -re állítod át. 
A keretünknek nem muszáj négyszögletűnek lennie! Ezen ezzel a résszel tudunk segíteni: ,,border-radius: 80px 80px 25px 25px" itt is csak a számok átírásával kell próbálkoznod. Ha ezt így írod: 80px 80px / 25px 25px akkor az egyik az egyik oldalt fogja formálni a másik a másikat.
A modulokban ugyancsak megtalálható a ,,font family: Arial" (leggyakrabban inkább Times New Roman) rész is. Itt a szöveg betűtípusát tudod átállítani. Ez után megtalálható a ,,font size: 15px" rész is ahol a betűk méretét tudod állítani.
A legtöbb szövegdobozban megtalálható egy olyan rész is, hogy ,,text-shadow: #b51042 3px 4px 5px;". Itt a szöveg árnyékát tudod állítani. (színét és a számok átírásával, hogy mekkora legyen)
A ,,text-wight: bolder" részen lehet állítani, hogy a szöveg formázása milyen legyen. (félkövér, dőlt, aláhúzott, áthúzott stb...) Segítség: dőlt: italian   félkövér: bold  (leggyakrabban használtak)

Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés. Ha igen kérlek pipáljatok, kommenteljetek.
További szép napot!

2014. augusztus 9., szombat

Késés, Rendelések

Bonjour!
A Hangulatos Design titkai #3 témával a holnapi nap folyamán fogok szolgálni, mivel valamilyen oknál fogva nem hajlandó elmenteni a bejegyzésem a blogger. Elnézést kérek mindenkitől!

Emellett fontos megemlítenem, hogy a régi címemre érkezett (citromail) rendeléseket nem tudom elkészíteni! Nem tudok belépni a fiókomba. Ez annak tudható be, hogy rengeteg levél érkezett és teljes mértékben betelt a fiókom. Szóval aki rendelt azon az e-mailen az ha igényt tart még a munkámra írjon nekem levelet ide: naomi.bdesign@gmail.com
Azonban mivel nem tudom pontosan kik azok akik rendeltek így aki a leggyorsabb lesz az kapja meg a rendelést. A többiek levelét törlöm. A limit oldalon mindenki megtalálhatja, hogy kinek a rendelését fogadtam el. További szép napot!
NAOMI B.
TELJES DESIGN - AKTÍV
FEJLÉC - AKTÍV

2014. augusztus 7., csütörtök

Tengeres bejegyzés Hannának

Bonjour!
A mai napon Hanna kért tőlünk chatben tengeres kódokat, így gondoltam hozok párat. Egy menü kódot hozok nektek és 2 szövegdobozt.
Remélem hasznos lesz mindenki számára. Ki lesz emelve kékkel ahol a képet ki lehet cserélni egy másikra.

Menükód


A kód:

<center>
    <ul id="navigation">
<li>
            <a href="https://www.blogger.com/link.html">Link 1</a></li>
<li>
            <a href="https://www.blogger.com/link.html">Link 2</a></li>
<li>
            <a href="https://www.blogger.com/link.html">Link 3</a></li>
<li>
            <a href="https://www.blogger.com/link.html">Link 4</a></li>
</ul>
</center>
<style type="text/css">
#navigation {
   margin: 0;
   padding: 0;
   list-style-type: none;
   list-style-image: none;
   list-style: none;
}
#navigation li {
   margin-bottom: 2px;
}
#navigation a {
   background: url(http://i60.tinypic.com/npknbp.png);
border-radius: 40px 30px 40px 30px;
   color: #259ddf;
   font-size: 12px;
   display:inline-block;
   width: 200px;
   padding-bottom: 2px;
   padding-top: 2px;
   border: 2px dotted #eaf6f9;
   text-shadow:15px 0px transparent, -15px 0px transparent;
   -webkit-transition-duration:0.5s;
   -moz-transition-duration:0.5s;
   -ms-transition-duration:0.5s;
   -o-transition-duration:0.5s;
   transition-duration:0.5s;
}
#navigation a:hover {
   background: #eaf6f9;
border-radius: 40px 30px 40px 30px;
   color: #000;
   text-decoration: none;
   text-shadow:0px 0px #333, -0px 0px #333;
   -webkit-transition-duration:0.5s;
   -moz-transition-duration:0.5s;
   -ms-transition-duration:0.5s;
   -o-transition-duration:0.5s;
   transition-duration:0.5s;
   border: 0px;
}
-->    </style>

Szövegdobozok


Az első kód így fog kinézni:

Cím

ide jön a szöveg ide jön a szöveg IDE JÖN A SZÖVEG 12345678...** ide jön a szöveg ide jön a szöveg


A kód:

<link href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster+Two" rel="stylesheet" type="text/css"></link><br />
<center>
<div style="-moz-border-radius: 60px; background-image: url(http://i62.tinypic.com/20psxw1.png); border-radius: 60px; padding-bottom: 70px; padding-top: 70px; width: 300px;">
<div style="background-color: #fbfcfd; border: 7px solid #9dbcd2; padding: 10px;">
<div style="color: #82a9c6; font-family: lobster two; font-size: 40px; margin-bottom: 5px; margin-top: 4px; position: relative; text-align: center; text-shadow: 1px 1px 0px #eeeeee; z-index: 1;">
Cím
</div>
<br />
<div style="color: #8a8a8a; font-family: tahoma; font-size: 9px; line-height: 90%; text-align: justify; width: 230px;">
IDE JÖN A SZÖVEG</div>
</div>
</div>
<div style="font-size: 8px; text-align: center; text-transform: uppercase; width: 300px;">
<br /></div>
</center>


A második kód így fog kinézni:

Cím
történet

szöveg szöveg szöveg szöveg
szöveg szöveg szöveg szöveg
szöveg szöveg szöveg szöveg
szöveg szöveg szöveg szöveg

információk
szöveg szöveg szöveg szöveg
szöveg szöveg szöveg szövegA kód:

<center>
<div style="background: #eef3f7; background: url(http://i60.tinypic.com/24uxr1u.png); border-bottom: 8px solid #aac5d8; border-top: 1px dotted #aac5d8; width: 400px;">
<div style="font-family: times; font-size: 60px; font-style: italic; letter-spacing: -8px; line-height: 90%; text-shadow: rgb(0, 0, 0) -1px 0px, rgb(0, 0, 0) 0px 1px, rgb(0, 0, 0) 1px 0px, rgb(0, 0, 0) 0px -1px; width: 350px;">
<span style="color: #9fc5e8;">Cím</span></div>
</div>
<div style="background: #eef3f7; border-bottom: 1px dotted #aac5d8; border-top: 1px dotted #d49ca6; width: 400px;">
<div style="font-family: arial; font-size: 8px; letter-spacing: 1px; line-height: 95%; text-align: center; text-transform: lowercase; width: 350px;">
<div style="font-family: georgia; font-size: 30px; letter-spacing: -3px; line-height: 85%; text-shadow: white 1px 1px 1px; text-transform: uppercase;">
<span style="color: #9fc5e8;">történet</span></div>
<br />
szöveg szöveg szöveg szöveg<br />
szöveg szöveg szöveg szöveg<br />
szöveg szöveg szöveg szöveg<br />
szöveg szöveg szöveg szöveg</div>
<br />
<div style="font-family: georgia; font-size: 30px; letter-spacing: -3px; line-height: 85%; text-shadow: white 1px 1px 1px; text-transform: uppercase;">
<span style="color: #9fc5e8;">információk</span></div>
szöveg szöveg szöveg szöveg<br />
szöveg szöveg szöveg szöveg<br />
<br /></div>
</center>

2014. augusztus 6., szerda

Hangulatos Design titka #2 - Színvilág

Hey-hoo!
A második ' Hangulatos Design Titka ' bejegyzést én személyesen, BarryC. hoztam el nektek itt a vihar kellős közepén.Remélem hasznos lesz számotokra az iménti pár mondat, remélem minden fontosat leírtam ami ehhez a témához tartozik. Illetve a hétvégén, pontosabban Vasárnap szerettem volna hozni nektek egy két-három darabos kódos bejegyzést, de közben külföldre fogok menni kirándulni, a Tátrába így nem tudom nektek hozni, sőt valószínűleg a jövőhéten sem leszek elérhető, mert nyaralni fogok. De ez még nem biztos. Szóval, megpróbálok ma és holnap meg pénteken hozni bejegyzéseket:)

Színvilág

Mire is jó valójában az egyedi szín, az egyedi kinézet? A sablon színek is elterjedtek már a blogger világban, amit az előző bejegyzésemben is megemlítettem. Itt van pár olyan szín, amit a blogosok legtöbbször felhasználnak.

- rózsaszín
- fekete
- fehér
- sötétlila 
- piros

és még van pár színárnyalat. Ahhoz, hogy a blogunk egyedi legyen, nem kell css-t felhasználni, mert egy átlagos blog is lehet eredeti. Nem csak kódolással, fejléccel, bejegyzésformával hanem színnel is. Noha ezek a pár felsorolt dolgok is nagyban részesei az egyedi bloghoz, de leginkább a szín az, ami pompásabbá teszi az egész mindenséget. Színkeveréseket is felhasználhatunk a háttér illetve bejegyzés mögötti háttér, betűtípus színében is egyaránt. Itt van pár szín, amiket keverhettek, és ritkán láthatni blogokon. A színkódot mellettük megtalálhatod.

- narancssárga:                  ,                 : #ffb225 #ffe0a7
- Világos kék, türkiz kék : #82cfcf , #97d7d7                                 

TOVÁBBI SZÍNEK KERESÉSÉRE FENT TARTOTT OLDAL AZ ALÁBBI LINKEN: Katt

Ahhoz, hogy még egyedibbé tedd a blogodat, használhatsz szivárvány színeket is. A fejlécednek nem muszáj egyszínű sárgának, pirosnak és egyéb színűnek lennie, készíthetsz, kérhetsz olyat, amin a fejléc néhol sárga, néhol zöld vagy épp a másik sarokban kék. Ez is meseszéppé varázsolja a blogodat, így máris nem lesz unalmas, hétköznapi sablon, nem igaz? Design készítő tapasztalat, hogy sokak akik tőlem rendelnek Teljes Design-t vagy éppen Fejlécet mindig ugyanazt a színt adják meg. Megnézem a mailt, elolvasom " feket-fehér " megnyitok egy másikat " fekete-fehér " Mi szerkesztők is jobban beleéljük magunkat a szerkesztésbe, ha olyan színekkel dolgozhatunk amik egyediek és nem sablonosak. Akkor az eredmény is kikerekedik a többitől^^ De mint mindig is tudtuk, a rendelő saját ízlése szerint választja ki a színeket, a keveréseket.

Rajtatok múlik az egyediség, a kreativitás és a szépség is. Ha számít nektek a külső, akkor igényesen kell mindent pontról pontra elkészíteni, megírni!

Remélem ez a bejegyzés tetszett nektek. Ha szeretnétek még ilyen bejegyzéseket írjatok megjegyzést, pipáljatok! A Ti véleményetek is számít Nekünk!

Szép estét kíván,
Barry C. 


2014. augusztus 5., kedd

Nyári olvasmány lista #1

Hey-hoo!
A mai napon zsinórban hozom nektek a bejegyzéseket, ezzel behozván eddigi lemaradásaimat. Ebben a rövidke bejegyzésben nyári olvasmányokat hoztam nektek, számozva 2 db-ot. Ezeket igazából én sem olvastam el, de tervezem. A leírtakban a könyv rövid tartalmát találod és azt, hogy miért ajánlom nyárra. // Természetesen található benne olyan könyv, amit elolvastam így tudom ajánlani, de van olyan, ami szinte majdnem mindegyik, amibe beleolvastam// Kezdjünk is bele!!

COLLEEN HOOVER - HOPELESS - REMÉNYTELEN 


Fülszöveg:
    
    Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak? Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét. 

    A történet tartalma:

A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…
    Idézet a történetből:
"– Olyan, mintha veled ez az első pillanatban megtörtént volna. Minden olyan természetes közöttünk. Mintha mindez régen már a miénk lett volna, és most csak visszakaptuk. Mintha azért kellene lassítanunk, hogy újra megismerkedjünk. Ez fura, nem?" - Sky
   Miért ajánlom?

A történet alapjába véve elég izgalmasnak tűnik. Ajánlott hozzá egy 100-as zsepi csomag, mert úgy mondják. " Garantáltan sírni fogsz Tőle! ".  Tele romantikával, szenvedéllyel és egyéb dologgal ami kinem hagyhatatlan egy sikersztoriból. 


JOHN GREEN - CSILLAGAINKBAN A HIBA
    
  Fülszöveg:
 
A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…

     A történet tartalma:

Bővebb tartalomról nem volt találatom, pusztán az előző fülben lévő pár sor.

  Idézet a történetből:

Életem nagy részét annak szenteltem, hogy igyekeztem nem sírni azok előtt, akik szerettek (...). Összeszorítjuk a fogunkat. Felnézünk a magasba. Azt mondjuk magunknak, hogy ha sírni látnak bennünket, az fájni fog nekik, úgyhogy csak a Bánatot jelentjük majd az életükben, márpedig nem szabad egy merő bánatnak lennünk, így hát nem sírunk, hanem mindezt végigmondjuk magunknak, miközben a mennyezetet bámuljuk, azután nyelünk, noha a torkunk nem akar engedelmeskedni, ránézünk arra, aki szeret minket, és mosolygunk.
 Miért ajánlom?

A CSILLAGAINKBAN A HIBA mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen mű, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában. 


A elkövetkezendő napokban még hozni fogok szintén 2 darab könyv bemutatót, addig kutakodok egy kicsit a neten. Remélem tetszett a bejegyzés, ha elolvastad hagyj magad után nyomott^^ Illetve, ha szeretnétek még ilyet akkor írjatok nekem egy rövidke megjegyzést.
P.S.: Szerintem elég jó időtöltés nyáron az olvasás, hamar elmegy vele az időd, főleg ha nem kötelező olvasmányról van szó, mert igen, valakik kapnak.

Legyetek jók.!
BarryC. xx

Mire ügyeljünk név illetve szereplő választásnál - BarryC.

Hey-hoo!
Arra gondoltam, hogy a " Hangulatos Design Titkai " rovatunkon kívül írnák nektek pár sorocskát a SABLON karakter nevekről illetve szeretnék nektek pár NEM SABLONOS karakter nevet is hozni. A bejegyzésben tehát pár hangulatos névről lesz szó, illetve mire vigyázz ha nevet akarsz választani az adott férfi, vagy női karakterednek. Remélem hasznos lesz számotokra a bejegyzés, véleményt még mindig szívesen várok, hogy szeretnétek-e ilyen bejegyzést még, illetve pusztán, hogy Ti mit gondoltok a sablon nevekről. Csapjunk is bele! 

Sokak akik fanfiction-öket hoznak létre, illetve már van is és becsúszik egy új szereplő vagy épp választani akar, általában ritkán néz nagyon a nevek után. Mindig megmaradnak a sablon nevek, amikre azt mondjuk, ez tökéletes lesz. Sokak nem tudják ugyan, mi is a sablonos és nem sablonos név, ezért is választják azokat, vagy olyan is van, aki csak azért rakja azt, mert lusta a nevek után nézni, pedig vannak ám jó oldalak, ahol nagyon sok név van felsorolva, legyen az Francia, Angol, Német és egyéb nyelvű. Szeretném most felsorolni azokat a neveket, amiket gyakran megtalálhatunk fanfiction-nál vagy épp fantasy-, egyedi történetnél. 

Legtöbbször használt Angol női nevek:
- Sophia
- Miranda
- Amanda
- Elizabeth
- Bella

Legtöbbször használt Angol férfi nevek:
- Jim
- Tim
- Chris
- Jhon / John
- David

Talán Ti ritkán találkoztok ezekkel a top 5 férfi illetve női névvel, de én naponta szoktam látni több blogon is ugyanazt a nevet. Ha arra törekedsz, hogy a blogod egyedi legyen, hogy ne sablon sztori, karakteres, akkor igényesen is kell hozzáállni a dolgokhoz. Alaposan ki kell dolgozni a karakterek jellemvonalát, alaposan utána kell nézni az egyedi neveknek, egyedi személyeknek, akik megtestesítik az elképzelt szereplődet és egyéb mást. Ez így van egy igényes design-nál is. A fekete-fehér a jobban elterjed design színvilág, ami ha úgy vesszük lassan kezd unalmas lenni. A feketénél, fehérnél, szürkénél, lilánál, rózsaszínnél és egyéb színnél sokkal szebbek is vannak, sőt, lehet kombinálni is a színeket. Piros-Fekete, Lila-Sárga, Arany-Ezüst és egyéb más. Egy kis kreativitással minden létre jöhet nem sablonosan, nem de? Visszatérvén a karakter nevekre, itt van pár amit felhasználhatsz te is a blogodra;

Angol női nevek:
- Leah
- Aaliyah
- Camila
- Layla
- Kaylee

Angol férfi nevek:
- Lucas
- Matthew
- Anthony
- Jace
- Chase

Még többet találsz a LINKRE kattintva. 

Térjünk át a sablon és sablontalan karakterekre, akiket gyakran használnak blogokban és akiket ritkán. Vannak olyan személyek, akikről senki se tud, hogy létezik és igencsak gyönyörűek. De a többség marad ezeknél a hírességeknél: Palvin Barbara, Lucy Hale, Ashley Benson, Emily Rudd, Acaccia Clark Férfi verzióban: Taylor Lautner, az 1D srácok, Vámpír naplósok és egyéb sorozatbeli fiúk. 
FIGYELEM. Rajtuk kívül még sok-sok meseszép leányzó van a láthatáron!
Nézzük is meg Őket. Én általában sosem a googleról keresek karaktereket, sőt, van hogy néha egy jó blogger barátnőm segít meg a keresésben. De ha magam teszem ezt, ezeken a közösségi portálokon futok végig lányokért és fiúkért egyaránt.


Köszönöm a figyelmet az iménti bejegyzésben, remélem megvagytok vele elégedve!^^ 

További szép nyarat kíván
BarryC. xx

2014. augusztus 2., szombat

Hangulatos design titkai #1 - Egy remek fejléc titkai

Bonjour!
Eljött az ideje, hogy megosszam veletek az első részét a Hangulatos design titkainak. Mint láthatjátok - láthattátok a #0 bejegyzésben - az első rész a fejlécről fog szólni
Amit az olvasó először meglát az a fejléc, a fejléc ami lehet egy kezdő, s lehet egy profi munkája, a fejléc ami vagy sikerült vagy sem. Igyekszem a mai napon leírni számotokra, hogy egy szép fejléchez mire van szükségetek. 
Mindenek előtt egy téma kell, amihez képeket kell válogatnod. Vegyünk egy történetet egy lányról aki akkor ismeri meg a testvérét miközben rózsákat szed. Mit is kell rárakni? Hát persze, hogy nem egy képet egy tündérről meg ezer kép egy könyvről az asztalon. A fejlécnek tükröznie kell a történetet. Ha egy 1D-s fejléccel találod magad szembe egyértelmű, hogy nem egy 5SOS blog lesz. Ne azt nézd, hogy "ez is jó kép az is jó kép", mert ha nem illik hozzá akkor semmi értelme. Csak foglalja a helyet más értelmes képektől. 
Miután összeválogattad a képeket és megnyitottad a szerkesztőd - ami lehetőleg normálisnak mondható, mint például a photoshop, photofiltre és nem piZap - és megnyitottad a képeket ideje összerakni őket. De mit tegyünk ha a képek nem töltik ki az egész felületet? Ebben az esetben jönnek jól a textúrák amik egy kész háttért tudnak biztosítani művünknek. 
Először is a textúrát rakjuk rá az alapra, majd arra rakjuk rá az elmosott szélű képeket, amelyeket a háttérbe szeretnénk rakni. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túlzsúfolt! Lehetőleg mindig csak jó minőségű képeket használjunk fel! Miután a háttér készen van nyissuk meg a képet, amit az előtérbe szeretnénk helyezni és lehetőleg a fejléc középső részére - de semmiképpen ne egy sarkába - helyezzük el. Ennek a széleit szépen vágjuk ki, hogy ki tudjon tűnni a háttérből. Az előtérbe sose rakj sok szereplőt - vagy esetleg egyéb mást -, hogy ne legyen zsúfolt és a háttérből, amivel annyit de annyit foglalkoztál látszódjon is valami. Én azt ajánlom, hogy ha személyeket teszel rá akkor egy kisebb fejlécre elég maximum két szereplő. Ha nagyobbat csinálsz esetleg a három- négy belefér, de semmiképpen ne egymás mellé pakolva. Aki nem olyan fontos halványítsd el a háttérben. 
Miután összeraktuk fejlécünk alapját ideje lesz a színvilágot is egyengetni. Ebben rengeteg dolog tud neked segítséget adni. 
*Használhatsz kész psd-ket is, melyek átszínezik a műved. (deviantart-on található rengeteg)
*A legegyszerűbb, ha fekete-fehérbe csinálod meg, azonban ez nem mindig jó, hiszen a színek adnak életet a képednek.
*Ha photoshopot használsz akkor a Layer --> New Adjustment Layer -->  Gradient Map-re kattintva is színezheted. (Persze a ps-en belül rengeteg más színezési módot is tudsz találni!)
*Hogy a képed egységesebb legyen tud segíteni neked a topaz clean, azonban ha túlzásba viszed elcsúnyítja a fejlécet. Szóval csak óvatosan vele. 
Ezek után készen is van a fejléc, amely ha mindenre ügyeltél egy szép és rendezett kinézetet tud biztosítani blogodnak. Persze ez rengeteg gyakorlás után fog megvalósulni, hiszen csak úgy tudsz fejlődni. 
Remélem tudtam segíteni. További szép napot mindenkinek!

Ritka kód - Magyarázat

Bonjour!
Mivel mostanság egyre inkább elhanyagoltuk a blog tényleges értelmét, a nektek segítést így most hozok nektek egy - eddig - ritka kódot. Remélem tudok vele segíteni. 
Emellett megemlítem, hogy délután érkezik az első hangulatos design titkai bejegyzés!:)

A kód maga így fog kinézni, ha nem alakítotok rajta semmit sem:

Cím
Ez egy egyszerű szövegdoboz, de igen látványosra meg tudjátok csinálni! IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG IDE JÖN A SZÖVEG ...


A kód:

<center>
<div style="border-left: 1px dotted #000; width: 300px;">
<div style="border-left: 20px solid #7AB4C8; width: 300px;">
<div style="border-bottom: 40px solid #ccc; border-right: 40px solid #F3CC7A; width: 300px;">
<div style="background-color: #f57e92; border-bottom: 10px solid #F2AEB9; color: white; font-family: crushed; font-size: 45px; letter-spacing: -5px; line-height: 70%; padding: 20px; width: 260px;">
Cím</div>
<div style="background-image: url(http://i58.tinypic.com/1oaqlu.png); height: 225px; width: 300px;">
</div>
<div style="background-color: #fff4e6; font-family: calibri; font-size: 10px; line-height: 90%; padding: 10px; text-align: justify; width: 280px;">
Ez egy egyszerű szövegdoboz, de igen látványosra meg tudjátok csinálni! IDE JÖN A SZÖVEG</span></div>
</div>
</div>
</div>
</center>

Magyarázat:

Itt állíthatod át a kék színt egy másikra. (bal oldali sáv)
Itt állíthatod át a szürke színt egy másikra. (alsó sáv)
Itt állíthatod át a sárga színt egy másikra. (jobb oldali sáv) Megjegyezném, hogy úgy is igazán szépen tud mutatni, ha ezt és az ez előtti szürkét egy színre állítod!
Itt állíthatod át a cím sávját. (felső sáv, sötétebb rózsaszín)
Itt állíthatod át a fenti keskeny sávot. (világosabb rózsaszín)
Itt állíthatod be a képet. 300x225 legyen! És a legjobban azt ajánlom, ha tinypic-re töltitek fel! Azonban, ha a képetek más méretű akkor itt a magasságát tudjátok állítani, itt pedig a szélességét.
Itt állíthatod át a szöveg mögötti háttért. 
Itt a szöveg betűtípusát tudjátok átállítani. 
Itt pedig a betűk méretét lehet állítani. 
Majd pedig maga a szöveg. 

Ezek a fontosabb dolgok, amiket ezáltal remélem egy kezdő is meg tudott érteni. A későbbiekben lesz még ilyen bejegyzés ahol már az árnyékolást is megpróbálom elmagyarázni, a csúcsok lekerekítését és, hogy a széleket, hogy lehet egyenesre, szaggatottra, pontozottra állítani.