2014. július 31., csütörtök

Interjú - Violet Begonie (Saver)

Bonjour!
Itt is meg szeretném köszönni Violetnek, hogy elvállalta az interjút. 
Ő lett az első a legjobb író kategóriában. Gratulálok!1. Mi ösztönzött arra, hogy belekezdj az írásba?
Mindenki a gyermekkorából növeszti a gyökereit, ott szórják el a magvakat, s én is csak ezt mondhatom, minden ott kezdődött. A Nagyapám, aki csodálatos ember volt, csodálatos történettel is rendelkezett. Ő akkor csak úgy hívta, Élet. Akkor még rengeteg időt töltöttem náluk, egész nyarakat, és minden ott töltött napon egy történetet kaptam tőle. Volt, hogy csak elmesélte, volt, hogy már kötetbe foglalta és azt olvasta fel. Bennem ez maradandó nyomot hagyott, minden cifrázott verssora egy-egy ígéret volt számomra, hogy majd egyszer én is ezt szeretném csinálni. Igazából az apukám részéről az egész család szokott írni, ki többet, ki kevesebbet, de nekem úgy tűnik, van bennünk valami.
2. Számodra mit jelent az írás?
Pont az előző történetből adódóan egyrészt a családot. Másrészt a határtalan fantáziát, belegondolni, hogy van egy világod, amit te alakíthatsz, nincsenek fizikai törvények, rendek, amiket feltétlenül be kell tartanod. A magad ura vagy, és talán ez az egyetlen ilyen ,,hely" a világon.

3. Mit érzel mikor nekikezdesz írni egy történetet?
Izgatottságot. Engem mindig feltölt, ha elkezdhetek egy történetet, rengeteg tervem van. Sajnos, sokszor ebbe a hibába is esek; nagyobb a kezdeti láz, mint maga az ötlet. Pont ezért nálam nem szabad túlságosan szabadon engedni a lelkesedést, inkább kell összpontosítani egybe.

4. Honnan szoktál ihletet meríteni az íráshoz?
Nálam ez egyszerű; a mindennapokból, a környezetemből. Megfigyelő ember vagyok, számomra az is gyönyörű, ha kiülök a kertbe és megmozdul egy bokor. Keresem az okát, megjegyzem, és nincs szebb ezeknél az apróságoknál, ha beletűzgéled a történetedbe. Sok ember jó a párbeszédekben, de szerintem a leírás a történet lelke. Igyekszem fejlődni ebben.

5. Mi volt az első blogger élményed?
Kerestem egy történetet, amiből csak egy idézet volt meg nekem, de pont elég volt hozzá, hogy tudjam, el kell olvasnom. Láss csodát, az a blog máig az egyik nagy kedvencem, eléggé ragaszkodom hozzá. Egy irányt mutat nekem, hogy egyszer én is mit szeretnék majd elérni. Olyan mint csillag a sivatagban, kivezet az útvesztődből. 

6. Van olyan zene ami az egyik történeted juttatja eszedbe?
Pont most készítettem el a történetem trailer-jét (x), szerintem ez a zene mindent elmond. Egyébként nem szoktam feltétlenül dalokhoz kötni a történeteimet.

7. Mit gondolsz a blogerről a napjainkban?
Szerintem jó, hogy van egy otthona az íróknak. Talán sokan még kezdők, nem is az írás szeretetéért alkotnak, de úgy gondolom, mindenkinek egy meghatározó pont lesz majd az életében, amikor válaszutak elé ér, nincs semmi biztos pont. Lehet, hogy csak jól esik majd visszanézni, de lehet, hogy ez lesz az ami megnyugtatja, kikapcsolja, és azt gondolom, hogy ez fontos a mai világban.

8. Melyik részeket szereted inkább megírni? A leíró részeket vagy a párbeszédeket? Miért?
A leíró részeket. Ez nem jelenti azt, hogy néha talán nincsenek túlsúlyban a párbeszédeim, mert kell olyan rész is, csak igazán a szépet a leírásokban látom. Ha olyan a hangulatom, néha én is unom a sok körítést, pont ezért, mert nem csak író vagyok, hanem olvasó is egyben, igyekszem megfűszerezni azt. Imádok a szavakkal játszani, és azt hiszem kevésbé életszerű, ha a párbeszédekben valósítom ezt meg.

9. Kit tekintesz a példaképednek az írás terén? Miért pont Ő?


Egyrészt Nagyapámat és Apukámat, de ha hivatásos írót kell mondjak, akkor egyértelműen J. K. Rowlingra esik a választásom. Gyermekkoromban általa szerettem meg az olvasást, a fantáziát, a csavaros gondolatokat. Amiket elért, arra pedig jogosan lehet büszke! Szerintem minden gyermek szobájában van egy-egy Harry Potteres kötet.

10. Szoktál véleményt kérni a blogodról? Ha igen, hogy éled meg a negatív és pozitív véleményeket?
Nem a most írott, Saver c. történetem az első, előtte már volt néhány. Azokra több negatív kritikát kaptam, és meglehetősen jól viseltem, mert ha kérem, persze, jól esik és szeretem, ha ,,hajbókolnak", de igazán a kritikából fejlődik az ember. Igyekszem beleolvasni egy-egy kritikás oldal írásaiba, mert fontos, hogy szakszerűen tudjanak véleményt alkotni. Két sorból nem igazán fejlődik az ember. Ami számomra meglepő, hogy a legújabb történetem, a Saver, nagyon sok pozitív visszajelzést kap. Sosem gondoltam volna, hogy sikerül majd ennyi embert megfognom vele.

11. Mivel tudnád biztatni az írni vágyókat?
A mai abszolút a felbukkanó tehetségek világa. Nem csak az énekeseket lehet felfedezni, lásd a Szürke ötven árnyalata is egy Alkonyat fan fikciója volt. Ha ügyesen használod a fantáziád, akkor leporolhatod a polcod, mert nemsoká biztosan sok elismerést pakolhatsz fel rá! Csak ne add fel, jár nyitott füllel, ne utasítsd el a kritikát, és ne felejtsd el élvezni!

12. Mit üzennél az olvasóidnak?
Hogy nagyon köszönöm nekik és természetesen az Oldalnak is! Még sosem jutottam ilyen messzire, mint most, és őszintén ez nagyon meghat. Tudom, hogy Nagyapám most büszke lenne rám, és ez... Szóval csodálatos. Nem tudom, hogy köszönhetném meg jobban, talán olvassatok tőlem. Remélem nekem is sikerül majd valakivel megszerettetnem az olvasást vagy az írást! Legyetek jók!

2014. július 30., szerda

Textúrák (30db) #3

Bonjour!
Ezúttal textúrákkal érkeztem, vigyétek bátran, de kérlek írjatok kommentet vagy pipáljatok. Köszönöm!
Remélem hasznos lesz számotokra.xxNaomiB.

#Helyzetjelentés

Hey-hoo!
A mai napon, most nem design-es bejegyzéssel érkeztem, hanem egy pár sorocska gondolatmenettel.
Amióta megadtam nektek egyik elérhetőségemet (ask.fm) folyamatosan jönnek az úgy mondd oltások, utálatok. Nem azért adtam meg, hogy oda írjátok azt, amit utáltok bennem, hanem azért, hogy ha bármi kérdésed van, KULTURÁLTAN megbeszélhessük. A legutóbbi viszály a teljes designomból kerekedett ki.
Elhiszem én, hogy Khyira (Firerose girls) gyönyörű kódokat csinál, sokat dolgozik velük meg minden. De kérlek titeket, ne vádoljatok már meg lopással. Attól, hogy egy design hasonlít az övére, nem biztos, hogy loptam. Ugyanis, nekem egy designom se olyan mint amilyen a Madison G. Wyla-nak készült. Nem akarok olyan lenni mint Khyira, nem szorulok rá arra, hogy másoljam. Egyrészt egyáltalán nem az a fajta lány, szerkesztő vagyok, aki lop. Tisztességesen rákérdezek előtte, hogy használhatom-e az adott modul kódot, vagy épp css-kódot. De mivel Khyirának egyáltalán nem írtam, ez azt is mutatja, hogy egy darab kódot se vettem el Tőle. Őszintén bevallom, hogy ne legyen később ehhez fogható incidens, a kódokat nem én csinálom. Találtam Őket, és le is írtam a készítőjének, hogy felhasználom. Ugyanis, hogy ha úgy teszi fel Ő is a dolgait, hogy jelezd, ha viszed, akkor egyértelműen azért csinálta, tette fel, hogy HASZNÁLD. A bővebb forrást nem jelölném meg, hol találtam. De az biztos, hogy NEM KHYIRÁTÓL VANNAK A KÓDJAIM.
Nem akarok senkit sem megbántani, de igenis találtam már olyan kódot, ami kiköpött az volt, amit Khyira használ, úgy, hogy Ő csinált. Igen, találtam olyat. De nem jegyezném meg melyiket.

Illetve, ha még egy ilyen megjegyzés, kérdés születik, mint amilyet most befogok illeszteni, azonnal törlöm válasz nélkül, és az elérhetőségemet is eltüntetem.

A legutóbbi ask.fm-re érkezett " bántás ".


" Gratulálok a Madosion G Wyla designhoz. Remélem topaz cleant is raktál rá -_- Ennyi erővel kiirhatnád a homlokodra, hogy "khyira, az istennő a példaképem".... kopizós majom "

Illetve erről csak annyit, hogy ha már oltani van kedve valakinek, az névvel tegye. Nem tűröm az ilyen hozzáállást a munkáimhoz. Főleg nem egy ilyen közösségi oldalon.
Én azt is megértem, hogy neked Khyira a példaképed, és hogy te ISTENÍTED ŐT, meg persze kiállsz mellette, de akkor sem ilyen formában kéne tiltakoznod, sőt, nem is kéne, ugyanis hiába koptattad a billentyűzetet, hamisan vádoltál. Egy szóval, több ilyen megjegyzést nem kérek, nincs szükségem rá. Ha még is kapok, választ úgy adok, hogy ha te is kulturáltan kérdeztél. Ha pedig nem, akkor vagy olyan trágárul és hozzáállásúan válaszolok a mondandódhoz, vagy egyáltalán nem írok semmit, csak törlöm.


Köszönöm, hogy végig hallgattatok,
esetlegesen remélem, elolvasta a névtelen
oltogató az üzenetemet. További szép nyarat 
kíván,
BarryC. xx


2014. július 29., kedd

Elkészült teljes design

Madison G. Wyla-nak, remélem tetszik!! xx


2014. július 28., hétfő

A Hangulatos design titkai #0

Bonjour!
A mai napon zárult le a szavazás arról, hogy mi legyen júliusban a téma. Mivel júliusban rengeteg dolgot kellett bepótolnunk, megvalósítanunk így ez augusztusra maradt.
A legtöbb szavazat a hangulatos design titkaira érkezett, melynek be kell vallanom nagyon örülök. Remélem tudunk majd segíteni nektek. Leírnám milyen cikkek fognak érkezni. 
A különböző bejegyzések szerdán és szombaton fognak érkezni. Ez azt jelenti, hogy augusztusban erről a témáról 9db bejegyzés fog érkezni. 

Hangulatos design titkai #1 - augusztus 2. (szombat) - Egy remek fejléc titkai (színvilág, háttér, betűtípusok)
Hangulatos design titkai #2 - augusztus 6. (szerda) - Színvilág
Hangulatos design titkai #3 - augusztus 9. (szombat) - Kódolás
Hangulatos design titkai #4 - augusztus 13. (szerda) - Sablonválasztás 
Hangulatos design titkai #5 - augusztus 16. (szombat) - Eredetiség, CSS design (bakik, mire figyelj)
Hangulatos design titkai #6 - augusztus 20. (szerda) - Olvashatóság 
Hangulatos design titkai #7 - augusztus 23. (szombat) - VERSENY (információk a bejegyzés alján)
Hangulatos design titkai #8 - augusztus 27. (szerda) - Egy kész design
Hangulatos design titkai #9 - augusztus 30. (szombat) - Összegzés
(lehetséges, hogy lesznek csúszások, mert automatikusan rakja őket ki a blogger és ha megtréfál minket, lehet, hogy csak több napra rá vesszük észre)

Mint láthattátok augusztus 23-ra beterveztem egy rövid versenyt. Nem lesz egy nagy verseny, s nem a szokásos kategóriák lesznek. Szerkesztéssel kapcsolatos lesz, amely magába foglalja a fejléc, teljes design és legjobb színvilágot. Így már gondolhatjátok a verseny lényegét és a kategóriák nevét. Lehet jelentkezni a fejléc, a teljes design és a legjobb színvilág kategóriában is. (persze majd a bejegyzés alatt és a kész műveket pedig e-mailben várjuk majd) Előre leírom, hogy mivel tudjuk nagyot hibáztunk azzal, hogy az előző versenyen kötelező volt feliratkozni, így itt nem lesz az! Csak ajánlott lesz, hiszen nem fogunk senki után sem rohangálni. Maga a verseny olyan, mint egy egyszerű fejlécszerkesztő verseny, csak annyiban különbözik, hogy a legjobb színvilágban 3 színt használhatsz fel, hogy egy harmonikus fejlécet kapjunk (tehát aki a fejléc kategóriában jelentkezik az a legjobb színvilágban is versenyezhet). A teljes design pedig egyértelműen egy megadott témájú bloghoz való design elkészítését jelenti. 

Remélem tetszik az ötlet és meglesztek elégedve a hónap témájával, bejegyzéseivel. 
Ölel mindenkit,
NaomiB & BarryC.

2014. július 25., péntek

Eredményhirdetés - Legjobb író


Bonjour!
Lezárult a legjobb íróra való szavazás, szóval eljött az idő, hogy az okleveleket is hozzam. Ebben a kategóriában ti szavaztatok és mi csak vártuk a végeredményt azonban átolvastuk az első három blogját, hogy megérdemlik e. Úgy gondoljuk, hogy megérdemelték a győzelmet, így bűntudat nélkül adjuk át az okleveleket. 
Gratulálunk mindenkinek! 
Akik nem értek el helyezést egy későbbi bejegyzésben kapnak emléklapot! Köszönjük mindenkinek a jelentkezést! 
Nyeremények:
Első helyezett: Interjú + fejléc + kiemelt hirdetés 
Második helyezett: Háttércsomag + kiemelt hirdetés
Harmadik helyezett: Kiemelt hirdetés
A nyereményekért augusztus 3-ig lehet jelentkezni e-mailben! naomi.bdesign@gmail.com

Emellett szeretnénk itt is megköszönni a 165 feliratkozót! Nagyon sokat jelent számunkra, hogy követitek az oldalt!:) De nem is húzom tovább a szót. 
A helyezettek: 
.
.
.
.
.
.
.
.
A dobogó harmadik fokára állhat Cassy Crockett!
Blog: xx

.
.
.
.
.
.
.
.

A dobogó második fokára állhat Briana T.!
Blog: xx
.
.
.
.
.
.
.
.

A dobogó első fokára állhat Violet Begonie!
Blog: xx

2014. július 13., vasárnap

Limithatár - rendelések

Heyhoo emberek!
Szeretnék pár szót szólni a limithatárról és a rendelésekről. Első sorban láthatjátok, hogy oldalt az " Akik tőlem rendeltek " részecském kiürült. Sok rendelésem van, azaz volt. Három fejléc amik biztosak, a többi bizonytalan. Akik Tőlem rendeltek, azoknak sajnálom, de időhiány miatt - bár tudom, nyár van, de ki nem megy el kirándulni? - nem tudtam őket megcsinálni. Némelyikőtöknek írtam üzenetet, amikre nem jöttek válaszok, így automatikusan a lomtárban végezték. Illetve amit már Naomi B. is említett, hogy automatikus válaszunk van. Nos, igen. Mint közös e-mail címen, mint személyes rendelősön is. Illetve, had említsem meg azt is, hogy a közös e-mailunk átköltözött, ide g-mailra. A citromailosra érkezett rendelésekre nem válaszunk, miként azokra se, amik azok után érkeznek, miután betelt valamelyikőnk. Automatikus levelet küld postafiókunk, miután valaki írt. Onnantól kezdve már csak várni kell, hogy valamelyikőnk válaszoljon. Ez a kis szövegben is lesz, hogy ha nem kapsz választ, valószínűleg Naomi se én nem vesszük fel a rendelésed, így nincs se listán, se előkészületben.


Limithatár
A magam nevében szeretnék egyenlőre erről nyilatkozni, hisz pontosabb információm nincs arról, Naomi mit szeretne ezzel a témával kapcsolatban mondani. Szóval, mint láthatjátok némely szolgáltatásom eltűnt a listából. Ennek oka nem más, minthogy van miből sokan rendelnek, van miből kevesen. A trailer rendelés eddig a listán szerepelt, de mivel a gépem új, így a program is. Sony Vegas PRO 10.0-el dolgozok igen, elárultam ami egy nagyon bonyolult program. Sok kis apró részletből áll össze a trailer, és mivel több mint 10en rendeltek, nekem ez sok. A saját traileremet is nehezen készítem el, nem hogy még 10-et. Teljes designt is sokan rendelnek, így maximum 2 db amit elkészítek nem több. Remélem megértetek engem. Tudjátok, hogy lelkesen állok elébe a rendeléseknek, de annyi érkezik, hogy az csak na. Figyeljétek szorgosan mikor ürül ki hely, és akkor bombázzatok meg időben rendelésitekkel. Idő szerint haladok, tehát aki elsőnek küld azé lesz először a fejléc. Mint még azt látjátok, megvannak az " Akik tőlem rendeltek " fülnél ilyen kis " - " kötőjelek. Annyi a limit. Tehát adott, ha kettő kötőjelet látsz, akkor csak kettő rendelést veszek fel. Így, ha ott van, hogy betelt, vagy ott van mind két név, akkor automatán nem írsz nekem üzenetet. Ha írsz is, figyelmen kívül hagyom és törlöm. Kritikát pedig csak akkor írok, ha Naomi B. megkér, hogy besegítsek neki. Akkor is csak egyet (!!!).

Nagyon szépen köszönöm, hogy meghallgattatok, ha van bármiféle kérdésetek hozzám, vagy Naomihoz bátran tegyétek fel őket. A következő bejegyzésem ma vagy a holnapi nap folyamán fog érkezni. Jó böngészést, és szép nyarat kíván az;

Eternal Wonderland Design 
              Csapata2014. július 12., szombat

Interjú - Vivianne (Impossible Love)

Bonjour!
Vivianne Impossible Love blogjával a legszebb fejléc kategóriában ért el második helyezést, így fel is kerestem az interjúval kapcsolatban. Ez volt az első interjúm, tudom még nem profi kérdések, de odafigyelek mostantól, hogy minél érdekesebb dolgokra kérdezzek rá. 

Mesélj egy kicsit magadról. Hogy kezdtél bele a blogolásba? 
Először is szeretném megköszönni, hogy válaszolhatok ezekre a kérdésekre, nagyon hálás vagyok mindenért! Nem is tudom mit mondhatnék magamról... A nevem Vivianne, tizenöt éves leszek februárban, és most fogom kezdeni a gimnáziumot, de már most rengeteg emberrel megismerkedtem. Pesttől harminc kilométerre élek, de ha idősebb leszek ki szeretnék költözni külföldre, ezért is tanulok angolt és németet egyaránt. Hogyan is kezdtem el blogolni? Nos, már évekkel ezelőtt elkezdődött nálam az írás iránti szenvedély, de akkoriban még csak papírra vetettem az ötleteimet, amiket a későbbiekben ki is dobtam, ugyanis rájöttem, hogy rémesek. Aztán - körülbelül - egy éve elkezdtem életem első blogját, ami botrányos kinézettel, és sablonos történettel rendelkezett. Ezt a blogot utána töröltem, és egy ideig hanyagoltam a virtuális sztorik írását... Januárban megint belekezdtem, s az akkori történetemet sikeresen le is zártam. Azóta több blogba is belevágtam, ezek közül az egyik az Impossible Love.
Az ismerőseid tudják, hogy vannak úgynevezett rajongóid, akik imádják az írásod?
Csupán nagyon kevés olyan ismerősöm van, aki tud arról, hogy én blogot vezetek. Sőt, hogy őszinte legyek, összesen két ember tud róla az ismerőseim körében! A tíz éves húgom, és a tizennégy éves unokatestvérem. Úgy gondoltam, hogy ezt a kis hobbit inkább megtartom magamnak. A blogolás nekem egy amolyan menekülési pont... Mikor rossz napom van, leülök, és blogolok. Nem szeretném, ha a szüleim, vagy a családom olvasná a blogjaimat.
Honnan jött az ötlet, hogy te egy ilyen blogba fogsz belekezdeni?
Az alap ötlet már egy ideje megvolt a fejemben, csupán a megvalósításával voltak problémáim. Folyamatosan szőttem a fejemben a szálakat, és mindig egy kicsit hozzátettem a történethez, s ezek a szálak alakították egésszé a sztorimat. 
A szereplőket alakító sztárokat mi alapján választottad ki? 
Mivel Justin Bieber nagy kedvencem, nem is volt kérdés, hogy ki legyen a történetem férfi főszereplője. Justin kanadai, ennek köszönhetően anyanyelvi szinten beszél franciául. Így lett belőle franciatanár. A többi szereplőt mind-mind szimpátia alapján választottam. Megterveztem a viselkedésüket, a stílusukat, és ahhoz illő embereket választottam ki. 
Leighton Meester alakítja, ha jól látom a főszereplőt. Mi alapján választottad ki pont őt?
Igen, jól látod. Igazából ez nagyon egyszerű. Szerettem volna egy fiatal, csinos, barna hajú lányt, akire ha ránéz az ember, azonnal az "intelligencia" szó jut eszébe. Nos, nekem Leighton ilyen. Szerintem Ő egy gyönyörű lány, megfogó kinézettel. 
Szoktál kritikákat kérni a blogodról? Ha igen akkor, hogy szoktál reagálni a negatív, pozitív véleményekre?
Szoktam kérni, de nem sűrűn. Mindig próbálom megfogadni a tanácsokat, és javítani a hibákon. Nem mondom, hogy nem szomorítanak el a negatív vélemények, mert szerintem nincs olyan ember, aki nem érzi rosszul magát egy-egy negatívum miatt, de próbálom pozitívan felfogni a dolgokat, és javítani az említett dolgokon. A pozitívumok miatt nagyon boldog szoktam lenni. Tényleg. Elolvasok egy olyan kritikát, amiben dicsérik a blogom, és ez az egész napomat fel tudja dobni. Nagyon jó érzés. 
A többi bloggerinával szoktad tartani a kapcsolatot? Ha igen akkor kikkel?
Igen, van néhány bloggerina, akikkel jóban vagyok! Többek közt Briana T., Ever, Chloe D., Faith Sun, Boggie L., Sophie N. - közös design blogban dolgozom együtt velük, így egyértelmű, hogy szoktunk beszélgetni. 
Elgondolkodtál már azon, hogy bezárd a blogot? Ha igen miért akartad megtenni?
Őszintén szólva: nem. Az előző blogomnál volt egy-két kiborulásom, mikor egyetlen hozzászólás sem érkezett, és akkor úgy éreztem, nincs miért tovább folytatnom, de aztán rájöttem, hogy attól még, hogy nem kommentelnek, attól még olvassák. Ennél a blogomnál minden részhez minimum három-négy hozzászólás érkezik, szóval nincs okom panaszra, ráadásul rettentően a szívemhez nőtt a blog, úgyhogy semmi pénzért nem zárnám be, és amúgy is, már csak három rész, és egy epilógus van hátra. 
A blog új kinézetét Samantha Row készítette. Mi alapján döntötted el, hogy Ő legyen az aki a blogod következő kinézetét elkészíti?
Samantha már több blogom kinézetét is készítette, és mindig száz százalékosan meg vagyok elégedve a munkáival, ezért is döntöttem mellette. Az előző design is csodálatos volt, de mivel nyár van, szerettem volna egy olyan designt, amiben kicsit több az élet. Így jött képbe Sam. 
Melyik részeket szereted jobban megírni? A leíró részeket vagy párbeszédeket?
A leíró részeket jobban szeretem, mert úgy érzem, hogy olyankor jobban ki tudok bontakozni. Mikor leírok egy-egy helyiség, vagy ember kinézetét, olyankor mindent a fantáziámra bízok, és ez egy kicsit közelebb áll hozzám, de a párbeszédeket is szeretem, mert olyankor pedig én alakíthatom a szálakat, és egy-egy ember személyisége így alakul ki. 
Melyik az eddigi kedvenc részed? Miért pont az?
A kedvencem a tizenhetedik rész volt, azaz amit utoljára írtam meg. Ebben a részben a történet háromszázhatvan fokos fordulatot vesz, és úgymond minden megváltozik. Sokat kellett kutatnom ahhoz, hogy meg tudjam írni a részt, és nagyon nagy beleéléssel kellett megírjam, hogy az olvasók át tudják élni Kat helyzetét. Azt akartam, hogy mindenki aki elolvassa, gondoljon bele, milyen is lenne, ha közölnék vele: 5-6 hónapod van már csak.. 
Voltak gondjaid a helyesírással? 
Nem. Néha volt olyan, hogy szóismétlések voltak, és nem találtam egy-egy szónak megfelelő szinonimát, de olyankor az interneten rákerestem, és próbáltam mindent a fejembe vésni, hogy legközelebb már ne kelljen "segítséget kérnem". 
Esetleg van egy vicces sztorid, ami fejezetek írása közben történt, vagy bármi más ami a blogodhoz köthető?
Hirtelen egy történet jutott eszembe, bár szerintem nem annyira vicces. Akkoriban ez éppen irtó kínos volt számomra.. Minden részt az unokahúgom olvas el elsőként, és ez aznap is így történt. Megírtam a részt, utána pedig Facebookon átküldtem neki. Legalábbis én azt hittem. Aztán kiderült, hogy egy teljesen más személynek továbbítottam a fejezetet. Ezzel a személlyel szerintem életemben két szót beszéltem, az is a "szia" volt. Nos, elég kellemetlen volt utána magyarázkodni, hogy ezt valójában nem neki szántam, csak félrement az üzenet. 
Mit üzennél az olvasóidnak?
Először is szeretném megköszönni nekik, hogy ennyi részen keresztül is kitartanak mellettem, és olvassák a történetemet! Nélkülük ez nem ment volna, szóval rettentő hálás vagyok mindenért. Köszönöm, hogy a rosszabb napokon is mellettem állnak, és egy-egy szörnyű részhez is olyan lelkesen kommentelnek, mint a többihez! Mindent köszönök nekik, és nagyon szeretem Őket!
Hogy tudnád ajánlani a blogodat? Mit találhatnak ott az olvasók?
Ez egy nehéz kérdés, még nem igazán gondolkoztam ezen, de akkor megpróbálom pár szóban összeszedni. Akit érdekel egy különleges tanár-diák viszony, esetleg egy halálos betegség, vagy életreszóló barátságok az mindenképp nézzen be hozzám. 


Ha kedvet kaptál hozzá, olvass bele!

Megújultunk

Bonjour!
Mint láthatjátok a blog új külsőt kapott és jó pár dolgot átírtunk, bevezettünk. Kezdjük is az elején. Mint már észrevehettétek a mostani design kék-rózsaszín színben pompázik, remélem elnyeri tetszéseteket. Ez lesz a nyári design, s augusztus végén számíthattok újra amit most először BarryC. fog elkészíteni. Sajnos a css design nem jött össze, de próbálkozom folyamatosan és remélem előbb-utóbb sikerülni fog. 
Másrészt a fontosabb dolgokra rátérve, bevezettük a limitet. Erről külön bejegyzést várhattok BarryC.-től. A lényege, hogy megvan egy határ, amit nem lépünk át, így nem fogunk sokat késni a rendelésekkel és nem is leszünk túlterhelve. Ennek köszönhetően sokkal követhetőbb lesz a rendelésben lévő rendszer számotokra is.
Mivel a rendelésekkel nem tudtunk végezni, így még nem aktív minden.
A trailer rendelés nem lehetséges most a blogon, de ha kellően kitapasztalom a videószerkesztőt, akkor mindenképpen vállalni fogom. 
Emellett több interjúval is fogok jelentkezni, hiszen az eredményhirdetéseknek köszönhetően rengeteg alanyunk lett. Ennek egy külön oldalt is csináltunk, hogy minden interjút megtalálhass egy helyen! A mai napon közzé is teszem az első interjút. 
Az eredményhirdetést folyamatosan fogom hozni, a rendeléseket pedig folyamatosan csinálom. Eddig a 28-ból már 10 darabbal elkészültem a 3 nap alatt. A kritikákkal sajnos nem haladok, de hamarosan belekezdek azok megírásába is. 
Fontos dolog még, hogy az e-mail címek megváltoztak! Mától nem citromailen érhettek el minket, hanem gmail-en. A citromailen már nem fogok rendeléseket fogadni, de az eddig oda érkezett leveleket mindet elolvastam és elkészítem. Beállítottuk, hogy automatikus választ kapjatok, mikor megérkezett a leveletek, így nem kell a chaten megkérdezni, hogy megkaptuk e. 
Mostantól gif készítést is vállalunk, melyről több dolgot olvashattok a rendelés menüpontban. Újdonság még az oklevél rendelés is, amiről ugyancsak a rendelés pontban olvashattok. 
Igyekeztünk ezalatt az átalakítás alatt kicsit komolyabbra venni a blogot. Reméljük továbbra is követni fogjátok bejegyzéseinket. 

Ölel mindenkit,
NaomiB & BarryC.

2014. július 11., péntek

E-mail gondok

Bonjour!
Mint látjátok újabb sokak számára felesleges bejegyzéssel érkeztem, de olyan történt tegnap amit már nem tudok szó nélkül hagyni. 
Egyik rendelőm jelezte nekem tegnap, hogy nem ilyen fejlécet várt volna tőlem, sajnálja, de nem rakja ki. Ezzel semmi gondom nem lett volna, de hogy én nem küldtem neki még fejlécet az is biztos. Na bumm.
Akkor most mi is történt? Megírtam a rendelőnek, hogy én még nem is küldtem semmit mire jött a válasz, hogy egy másik e-mailről jött neki a levél. Azt írták benne, hogy: Szija Édes! Bocsi, az időhiány miatt nem tudtam most biztosítani a színvonalat, de remélem attól még megfelel! Egyébként én vagyok NaomiB. csak tönkre ment az az e-mail cím így innen küldöm! Puszil az ewd.:*
Kezdjük is el elemezni az üzenetet. 
- Sosem írok SziJát. 
- Mindig odafigyelek arra, hogy szép munkát adjak ki a kezeim közül ezért van most is sok régi rendelésem, amit ideje lesz elkészítenem. 
- Hogyha az én e-mail címem valami miatt nem működik rendesen akkor is a közös e-mailről küldök üzenetet. Nem egy hipihupifantasztikusemailez@citromail.hu-ról. (ez az e-mail egy példa volt. aki küldte annak az e-mail címét nem írom ki)
- Nem szoktam puszil-t írni a legközelebbi ismerősömnek sem. Maximum nálam az ölellek jön szóba egy levélben. 
- Azért szerintem ez már eléggé gáz. Az EWD-t kis betűvel írnám egy levélben? No Comment
-----
Aki ilyen levelet kapott tőlem sürgősen jelezzen vissza, mert most megváltoztattam a jelszót is, mert ha csak fel nem tört nem tudhatta meg máshonnan kik rendeltek tőlem, mert a "rendelők" modul már 2 hónapja nincs szerkesztve, mert nem engedi. (ezt is rendbe fogjuk hozni a hamarosan bekövetkező átalakulás során)
Sajnálom, de ezen nagyon kiakadtam. 
-----
Veletek történt már ilyen? Szerintem ez már a legalja. 

NaomiB

2014. július 7., hétfő

Nyári átalakulás - hamarosan

Bonjour!
Ez egy valakik számára fölösleges bejegyzés lesz, de szeretném leírni, hogy miután az összes rendeléssel elkészülök a blogon egy kis szünet lesz. Rendbe kell tenni a rendeléseket, a limithatárokat kiírni és az egész blognak egyedi külsőt varázsolni. Addig is valamilyen szinten megpróbálkozok a css kódolással, mert úgy érzem, hogy képes lennék összehozni egyet, mivel html kódokban már nagyjából kitapasztaltam a dolgokat. Persze nem azt mondom, hogy könnyű lesz, mivel még sose próbálkoztam, de most úgy érzem itt az ideje.
Szóval a lényeg, hogy igyekszem a rendeléseket megcsinálni és utána kicsit visszavonulok, hogy rendbe tegyek mindent. 

Ölel mindenkit,
NaomiB

2014. július 6., vasárnap

#Helyzet jelentés

Hey-hoo! 
Tudom, jó ideje nem jelentkeztem, ezért bocsánatot is kérek, de magánügy miatt nem volt lehetőségem. A rendelésekkel elvagyok havazva, több mint 9 van. Miként Naomi, én is szeretném letisztázni a rendeléseket.

TELJES DESIGN - INAKTÍV
FEJLÉC - INAKTÍV
KRITIKA - INAKTÍV
RENDEZETT KÉPEK - AKTÍV
EGYSZERŰ KÉPEK (PL. LÁNY, TERMÉSZET) - AKTÍV
HTML - INAKTÍV
PNG - AKTÍV
KÖNYVBORÍTÓ - INAKTÍV

Remélhetőleg az elkövetkezendő hetekben aktívabban veszek majd részt a blog történetében! Addig is szép hetet és nyári szünetet kívánok Nektek.
Illetve, itt van pár elvihető fejléc is, jelezzétek megjegyzésben ha viszitek és pipáljatok ha tetszik, és elolvastátok! :) xx